jak wydac tomik?
- madziula
- Bardzo odważny
Od dziecka mialam sklonnosci do rymowania itp, jako mala dziewczynka pisalam smieszne rymowanki, z uplywem czasu moja tematyka dojrzewala wraz ze mna, a od smierci mojej mamy pisalam wiersze o bolu tesknoscie i zalu. Sporo ich do tej pory uzbieralam, skoro posiadam taka zdolnosc to pewna Istota ktora ja nazywam Bogiem (jestem wierzaca ) a inni wg ich wiary i upodoban miala jakis cel obdarowujac mnie tym. Nikt wczesniej nie widzial moich wierszy, niechcacy tylko jakies zapiski niektorzy mogli odnalesc. Chcialabym wydac tomik, nie wiem czy tutaj czy w Polsce bedzie sie bardziej oplacalo. zalezy mi na jak najwiekszym nakladzie i rozglosie, poniewaz caly dochod chce przeznaczyc na cele charytatywne nie wiem jednak do kogo pisac i sie zglaszac i co moge zrobic.?
Semper fidelis
Madziula, jeśli już zaczęłaś temat, to może po prostu zacznij od pokazania kilku swoich utworów nam - tu na Forum. Będziesz miała pierwszą publiczność, a i nawet specjalny temat już na taką okazję kiedyś stworzyliśmy :) Co prawda, w dziale "Żeby się tylko rymowało" (na forum Nasza Twórczość) nie zamieściliśmy poezji, tylko sklecone przez siebie pod wpływem jakiegoś, do tej pory przez nikogo nie wyjaśnionego impulsu limeryki i inne rymowanki, ale proponuję, żebyś właśnie tam zrobiła swój pierwszy krok w kierunku ujawnienia swojego talentu.
Jesli mialabym cokolwiek doradzic to po pierwsze warto rozejrzec sie za mozliwoscia kontaktu z poszegolnymi wydawnictwami- jestesmy w UK, tak wiec jesli chcesz wydac cos tutaj, to raczej musisz miec wiersze po angielsku, a jesli nie to na polskim rynku jest duzo prywatnych, malych wydawnictw i roznych form pomocy młodym artystom, np:
Ciekawe rzeczy robi: http://www.portalsukcesu.pl/( tez moga wydac Twoj tomik)
A tak wogole to nie ma co sie wstydzic, wkoncu nawet jesli bedziesz miala wydac wiersze pod pseudonimem, to zawsze ktos kiedys bedzie wiedzial kto jest ich autorem:), nie chowaj w szufladzie niech ujrzą światło dzienne:)
powodzenia
Ciekawe rzeczy robi: http://www.portalsukcesu.pl/( tez moga wydac Twoj tomik)
A tak wogole to nie ma co sie wstydzic, wkoncu nawet jesli bedziesz miala wydac wiersze pod pseudonimem, to zawsze ktos kiedys bedzie wiedzial kto jest ich autorem:), nie chowaj w szufladzie niech ujrzą światło dzienne:)
powodzenia

Mimo wszystko gorąco namawiamy do pochwalenia się swoją poezją i niecierpliwie czekamy na publikację kilku strof w Naszej Twórczości na forum :)
Najlepszym miejscem na publikowanie każdego rodzaju działań artystycznych forumowiczów jest dział Nasza Twórczość (u dołu listy działów na stronie głównej), gdzie możesz założyć sobie własny temat - kącik poezji. :)
Do dzieła
Do dzieła

Madziula, zdania pojedyncze, bez zwielokrotnienia, najepiej rym krzyzowy abab, nie za dlugie, nie za trudne, jezyk potoczny, malo interpunkcji...
no to podalem Ci sposob na sukces w tej branzy, teraz poprosze o moje 10 procentow :)
PS--najlepszym sposobem na zaistnienie w swiecie poezji jest dom Wielkiego Brata lub wykupienie powierzchni reklamowej na paczkach papierosow...
mozesz zaczac od 24 paczek :D
no to podalem Ci sposob na sukces w tej branzy, teraz poprosze o moje 10 procentow :)
PS--najlepszym sposobem na zaistnienie w swiecie poezji jest dom Wielkiego Brata lub wykupienie powierzchni reklamowej na paczkach papierosow...
mozesz zaczac od 24 paczek :D
- madziula
- Bardzo odważny
dziekuje nie pale, i dzieki za te wskazowki, hmmm czy ja szukam zaistnienia czy sukcesu? nie ja mam cel tylko zdobyc za to jakies pieniadze i je przeznaczyc juz nawet sama wiem na co.
Semper fidelis