Witam wszystkich Sotonian z PL!!
Jestem tu (na forum) nowy - od 2005 w UK (cholerny Suffolk). Zamierzamy z żoną i córką wiosną'10 (oby wcześniej) zameldować się w Portsmouth, w związku z tym od około 3 tygodni szukam AKTYWNEGO forum ludzi z tego miasta, ale.. Kurde - sami już chyba wiecie, co - GDZIE SIĘ PODZIALI WSZYSCY?? Wszystkie fora z Portsmouth jakie znalazłem albo już są martwe, albo nigdy tak naprawdę nie ożyły.. :(
Tu z kolei pod hasłem "Portsmouth" niewiele się dzieje, ale to zrozumiałe - przecież to Soton - hehe..
Macie może jakieś namiary na żyjące forum P'smouth?? Będę dźwięczny - a jak nie, to w końcu może tutaj Rodacy z P' zaczną się produkować??..
Tak, czy owak - pozdrawiam serdecznie
PS. Jeżeli nie jest "w dobrym guście" mówienie o P'smouth w Soton - to sorki, alem nieobyty w te klocki.. :D
Więcej grzechów nie pamiętam - ale niektórych nie żałuję..
Do następnego!!
Polacy w Portsmouth??..
Moderator: NaDi@30
Mam 'osobista kuzynke' w Portsmouth i z tego co wiem faktycznie brak jakiejs wirtualnej platformy (tudziez rzeczywistej) dla Polakow stamtad...
Ale za to miasto jest po prostu super (przynajmniej z mojego punktu widzenia) i gdybym miala wybor nie zastanawialabym sie ani chwili. To w ramach rekompensaty za brak forow...
Powodzenia w poszukiwaniach
Ale za to miasto jest po prostu super (przynajmniej z mojego punktu widzenia) i gdybym miala wybor nie zastanawialabym sie ani chwili. To w ramach rekompensaty za brak forow...
- rOdOwity
- Gość
No właśnie - byliśmy tam (19/25.7)przez chwilę, i..Celtka pisze:..Ale za to miasto jest po prostu super (przynajmniej z mojego punktu widzenia) i gdybym miala wybor nie zastanawialabym sie ani chwili. To w ramach rekompensaty za brak forow...
Już wcześniej nosiliśmy się z zamiarem przenosin gdziekolwiek, byle dalej od Suffolk - po tym urlopie zdecydowaliśmy - PORTSMOUTH i wszystko jasne!!.. (Nawet był do wzięcia 2bed apartament w No1 Tower, ale za GBP950/mc.. :) )
Ludziska z P' - odezwijcie się :D
PS. Dzięki za odp i życzenia - pzdr
Zdaje się, że na tym Forumie też była jedna Potsmouthczanka
to by Ci mogła zdać relacje co się tam aktualnie dzieje. Hop! Hop! Fullofroses, gdzie jesteś?

- rOdOwity
- Gość
No właśnie - gdzie?? :DWujek Kazek pisze:Zdaje się, że na tym Forumie też była jedna Potsmouthczankato by Ci mogła zdać relacje co się tam aktualnie dzieje. Hop! Hop! Fullofroses, gdzie jesteś?
PS. Łodzianin (w duszy) pozdrawia Stołecznego.. :)
Taki ze mnie stołeczny, jak i z Ciebie. W Wawie bawiłem czasowo, a tekst obok awatarka to tylko cytat z pieśni gminnej
Oryginalnie do Łodzi mi bliżej i nawet admnistracyjnie podlegałem, bom z Kutna :D

Oryginalnie do Łodzi mi bliżej i nawet admnistracyjnie podlegałem, bom z Kutna :D
- rOdOwity
- Gość
hehe - to niezłeWujek Kazek pisze:Taki ze mnie stołeczny, jak i z Ciebie. W Wawie bawiłem czasowo, a tekst obok awatarka to tylko cytat z pieśni gminnej![]()
A co do Kutna - małżowinka moja z centrum Kutna :) pochodzi - z racji forum ulicy nie wymienię, ale:
- kilka bloków obok kościoła
- po drugiej stronie ulicy szkoła
- między blokami a kościołem kilka sklepów, poczta (przynajmniej w 2005)
- 15 min do dworca
- 10 minut do stadionu MKS
kojarzysz??.. :D
pzdr
Jak mam nie kojarzyć, jak ja właśnie do tej szkoły obok poczty jako młode szczenię posyłany byłem :D A co do "odległości czasowych" w Kutnie, to tam wszędzie jest 15 minut na piechotę :D
Miło się natknąć w szerokim świecie na kogoś z rodzinnych okolic!
Miło się natknąć w szerokim świecie na kogoś z rodzinnych okolic!
- rOdOwity
- Gość
Witaj :D
Oj tak - pytań mam sporo, ale póki co nie są one zbyt aktualne - przeprowadzimy się późną wiosną (ja zamierzam podjąć pierwszy krok we podyngusowy wtorek..)
Już określiliśmy miejsce - PORTSMOUTH (no, chyba, że coś się wydarzy :) ) - to tak a propos innego mojego wątku:
http://www.sotland.pl/forum/viewtopic.php?t=2310
Wiesz, jak jest - nie będę pytał np. o polski sklep, bo zanim przyjedziemy, to wiadomo - ulicy może nie być, a co dopiero sklepu :D ..
Będziemy w Portsmouth 16/09 (dzień otwarty na uniwerku), to znów będzie okazja pooglądać miasto ze Spinnakera :D
Dzięki za odzew - żeby nie śmiecić na forum, wyślę Ci PW.
pzdr
Oj tak - pytań mam sporo, ale póki co nie są one zbyt aktualne - przeprowadzimy się późną wiosną (ja zamierzam podjąć pierwszy krok we podyngusowy wtorek..)
Już określiliśmy miejsce - PORTSMOUTH (no, chyba, że coś się wydarzy :) ) - to tak a propos innego mojego wątku:
http://www.sotland.pl/forum/viewtopic.php?t=2310
Wiesz, jak jest - nie będę pytał np. o polski sklep, bo zanim przyjedziemy, to wiadomo - ulicy może nie być, a co dopiero sklepu :D ..
Będziemy w Portsmouth 16/09 (dzień otwarty na uniwerku), to znów będzie okazja pooglądać miasto ze Spinnakera :D
Dzięki za odzew - żeby nie śmiecić na forum, wyślę Ci PW.
pzdr
Witam! Widzę, że piszecie coś na temat P'mouth. Potrzebuję się tam przeprowadzić najszybciej jak to możliwe... Jestem w Anglii bardzo krótko i nie wiem za bardzo jak się za to zabrać a mam pracę w Havant. Czy ktoś może mieszka tam, miałby pokój do wynajęcia, lub zna kogoś kto mógłby mi pomóc? Będę wdzięczna za każde informacje. Judytamsk@gmail.com.
Judyta
Judyta