tak sobie wlasnie gralam na flecie i pomyslalam, ze moze jest ktos, kto ma nuty polskich piosenek, tzw. muzyka rozrywkowa. Ja dysponuje glownie nutami z muzyka klasyczna, ale i jakies ballady rockowe mam i latwe nutki z musicali, czy latynowskie. Moze moglibysmy sie powymieniac??? czekam na prawde z wielka nadzieja.
Aha, nutki, ktore posiadam sa na pianino, flet, akordeon chyba tez by sie znalazl i jedna calkiem gruba ksiazke na organy :)
No to muzycy laczmy sie :)
Nuty
- bluebell
- Zasłużony W Boju
tak, wiem :) oplacilam sobie nawet subskrypcje na amerykanskiej stronie, gdzie drukowalam nuty z muzyka powazna, na prawde swietna stronka. jednak ja mialam na mysli polska muzyke rozrywkowa, bo np. nigdzie nie mozna w sieci znalezc (ani za darmo, ani za pieniadze) muzyki Kazana.jarjar pisze:Hej Bluebell. Pewnie szperajac w sieci mozna znalezc niemalo nutek. A tak w ogole to grasz amatorsko czy profesjonalnie :) Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych czynnym uprawianiem muzyki :)
Ja juz teraz gram tylko dla siebie i domownikow, z czego kot uwielbia najbardziej :) Ja gram na flecie poprzecznym, maz na pianinie i akordeonie. Poza tym gramy na wszelkich instrumentach brazylijskich typu berimbao, atabaqe (brazylijski beben), gitara itd. Oczywiscie dom jest pelny muzyki i spiewow w czasie Swiat :)
dzieki za ten odzew, pozdrawiam :0
Zum Zum Zum Capoeira Mata Um...
To moze nas uraczycie kiedys jakims rodzinnym graniem, z checia poslucham a moze i pospiewam razem z Wami :)...troszke bylam kiedys w temacie hehe :)
P.S Marzy mi sie taki wieczor koled jak dawniej w Polsce :) a to juz niedlugo ...
P.S Marzy mi sie taki wieczor koled jak dawniej w Polsce :) a to juz niedlugo ...

- bluebell
- Zasłużony W Boju
normalnie swietabez muzy i koled, to nie to samo :) ja lubie i nawet umie spiewac, ale grac i jednoczesnie spiewac, totroche trudno, bo flecistka jestm :D no i rozsmieszac flecistki tez nie mozna :)
teraz przywiezlismy wreszcie z Polski meza akordeon, ulubiony moj instrument, wielodzwiekowy - cudo! Jak maz zagra, to mi ciary po calym ciele lataja - normalnie chce sie powiedziec, ze zaciarowana jestem :D
w sumie na ten akordeon, to on mnie chyba poderwal w szkole muzycznej hehehehehe
ale co my tu bedziemy jakies takie wywlekac
juz za miesiac znowu zaczynamy cwiczenie koled, juz sie doczekac nie moge...
teraz przywiezlismy wreszcie z Polski meza akordeon, ulubiony moj instrument, wielodzwiekowy - cudo! Jak maz zagra, to mi ciary po calym ciele lataja - normalnie chce sie powiedziec, ze zaciarowana jestem :D
w sumie na ten akordeon, to on mnie chyba poderwal w szkole muzycznej hehehehehe
ale co my tu bedziemy jakies takie wywlekac

juz za miesiac znowu zaczynamy cwiczenie koled, juz sie doczekac nie moge...
Masz racje Bluebell.Swiat bez muzy nie ma sensu!!!! Muzyka to zloty srodek na wszystko (prawie). W wielu sytuacjach tylko muza mi pomogla. A swieta bez koled - to nie swieta.
Bluebell, Ty i Twoj maz, jako specjalisci w tej dziedzinie (widac, ze z dusza) rozsiewajcie, prosze, dobra muze wsrod nas, zebysmy nie zarosli chwastami. Ja i moj maz mozemy Was czasem wspierac na wlasnorecznie wystruganych "marakesach" z kokosa, moze odrobinke na gitarze, no i troszeczke w "chorkach".
Mnie tez chyba moj poderwal na gitare, ale zapal do grania mu sie skonczyl.
Bluebell, Ty i Twoj maz, jako specjalisci w tej dziedzinie (widac, ze z dusza) rozsiewajcie, prosze, dobra muze wsrod nas, zebysmy nie zarosli chwastami. Ja i moj maz mozemy Was czasem wspierac na wlasnorecznie wystruganych "marakesach" z kokosa, moze odrobinke na gitarze, no i troszeczke w "chorkach".
Mnie tez chyba moj poderwal na gitare, ale zapal do grania mu sie skonczyl.
Witaj Bluebell mam taka propozycje moze nie swiateczna ale co Ty i malzonek byscie powiedzieli na krotki wystep 30 pazdziernika z innymi muzykami oczywiscie taki wieczor poezji spiewanej i bardzo liryczny mozna powiedziec przed zaduszkowy POZDRAWIAM
- bluebell
- Zasłużony W Boju
krotki?? dlaczego krotki?? :Ddreath pisze:Witaj Bluebell mam taka propozycje moze nie swiateczna ale co Ty i malzonek byscie powiedzieli na krotki wystep 30 pazdziernika z innymi muzykami oczywiscie taki wieczor poezji spiewanej i bardzo liryczny mozna powiedziec przed zaduszkowy POZDRAWIAM
a tak serio, to fajna propozycja, ale dziekujemy :)
pozdrawiam
Pamietam,ze jeszcze w Polsce bylam na Zaduszkach Jazzowych , sama tez bylam pare razy wspolorganizatorem takich zaduszek i wieczorow poezji, swietny pomysl i swietna sprawa, takie zatrzymanie sie i chwila refleksji, nie wspomne o przypomnieniu paru swietnych muzycznych postaci.
Jestem jak najbardziej ZA, moze pogadamy o tym cos wiecej w najblizsza sobote.
Jestem jak najbardziej ZA, moze pogadamy o tym cos wiecej w najblizsza sobote.