czesc! czy ktos moglby mi poradzic jak zdobyc status rezydenta?
czy ktos z was ubiegal sie o takowy, jak wygladaja procedury?
status rezydenta
- Virus
- Bardzo odważny
- Kontakt:
mysle ze w offisie SOS wszystko Tobie wytlumacza..bo to torche pisania..jest ...wiem tylko ze musisz miec 12-e ostatnich payslipow , po jednym z kazdego miesiáca...paszport itd... jest tego troche ...
no chyba ze cos sie zmienila co do dokumentow, bo ja to zalatwialem 5 lat temu...
popytaj w SOS...bedzie prosciej
no chyba ze cos sie zmienila co do dokumentow, bo ja to zalatwialem 5 lat temu...

Virus,Virus pisze:mysle ze w offisie SOS wszystko Tobie wytlumacza..bo to torche pisania..jest ...wiem tylko ze musisz miec 12-e ostatnich payslipow , po jednym z kazdego miesiáca...paszport itd... jest tego troche ...
Zalezy ktorego rezydenta, bo sa (z takich istotniejszych) dwa papiurski.. ten pierwszy jest tak jak mowisz, drugi (Indefinite LEave to Remain czy jakos tak to sie zwie), to musisz miec makulatury z ostatnich 5 lat. Z tym juz troche pocenia sie jest, ale to tylko jak ktos chce sie pozniej ~(rok pozniej) starac o obywatelstwo. I to tez nie jest niezbedne, ale przydatne.
Ale mniejsza o szczegoly.
Perfekcje tworza rzeczy male, lecz ona sama jest wielka.