Czy ktos dokonal tego wyczynu? Wyjezdzam za kilka dni, opcja podwiezienia prywatnym samochodem mi padla, sprawdzalam w necie inne opcje i jestem lekko przerazona. Jest opcja National Express- 5 godz (przez Heathrow, z postojem godzinnym tam). Pociagi - 2 albo 3 przesiadki, w tym zaliczenie londynskiego metra, a na koncu i tak National Express z Londynu.
Bede podrozowala z przedszkolakiem i obie wizje mnie przerazaja.
Czy ktos znalazl moze jakies lepsze opcje dojazdu? Dodam, ze na Stanstead musze sie znalezc ok. godz. 11 rano.
Z gory dziekuje za rady!
Lotnisko Stanstead- jak dojechac z Soton?
Ja kiedys przebyłem taką drogę autobusem national express na victorie w londynie następnie pociągiem na stansted
, pozatym 5 godzin to wcale nie jest tak dużo, bezpośrednio samochodem jedzie się spokojnie około 2h więc 5 godzin autobusem + pociąg to wcale nie jest długo
zawsze też możesz poszukac przwoźników typu "zawiozę na lotniska" itp jest tego mnóstwo, w każdej polskiej prasie czy nawet tu na protalu w ogłoszeniach :D ceny podobnie jak za przejazd national expresem +stansted express (pociąg) więc wybór zalezy od ciebie
A na koniec zapytam tylko dlaczego ludzie kierują sie ceną biletu lotniczego skoro do tego muszą doliczyc dosyc spore koszta dojazdu na najdalsze lotnisko od southampton??? nie lepiej dopłacic kilka funtów i kupic bilet z BA z heathrow? lub Gatwick? jest bliżej, taniej, szybciej...

zawsze też możesz poszukac przwoźników typu "zawiozę na lotniska" itp jest tego mnóstwo, w każdej polskiej prasie czy nawet tu na protalu w ogłoszeniach :D ceny podobnie jak za przejazd national expresem +stansted express (pociąg) więc wybór zalezy od ciebie
A na koniec zapytam tylko dlaczego ludzie kierują sie ceną biletu lotniczego skoro do tego muszą doliczyc dosyc spore koszta dojazdu na najdalsze lotnisko od southampton??? nie lepiej dopłacic kilka funtów i kupic bilet z BA z heathrow? lub Gatwick? jest bliżej, taniej, szybciej...
Pozdrawiam
- pablo_el_diablo
- Bardzo odważny
Od 6 sierpnia rusza w Polsce jeden z bardziej znanych na świecie programów lojalnościowych - Tesco Clubcard. Ponad 10 milionów klientów, którzy każdego tygodnia robią zakupy w sieci Tesco, będzie mogło taniej kupować swoje ulubione produkty dzięki przystąpieniu do programu.
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]
Oj racja, Jimmy, no poniekad przynajmniej, bo Adrian tez ma racje :D
Ja akurat rzucilam sie na Stanstead, bo 1) bylo o polowe (sic! 50%) tansze od jakiegokolwiek innego polaczenia; 2) mial mnie ktos tam zawiezc. Nie wzielam tylko pod uwage, ze czasami cos komus moze wypasc.
Dziekuje wszystkim za info i propozycje pomocy!
Ja akurat rzucilam sie na Stanstead, bo 1) bylo o polowe (sic! 50%) tansze od jakiegokolwiek innego polaczenia; 2) mial mnie ktos tam zawiezc. Nie wzielam tylko pod uwage, ze czasami cos komus moze wypasc.
Dziekuje wszystkim za info i propozycje pomocy!
Celtka dlatego warto czasami policzyc wszystkie koszty wyjazdu szczególnie te poza biletem lotniczym...bo moze sie okzac ze z innego lotniska bilet lotniczy bedzie nieco droższy, ale w ogólnym rozliczeniu z dojazdem tam i z powrotem wyjdzie to samo lub taniej z innego lotniska....
Pozdrawiam