Czego nie lubicie w Kraju Raju?
-
- Nowicjusz
ja nie lubie brown sauce,oni tego uzywaja prawie na kazdym jedzeniu,tfu!
ciasta tez maja kiepskie szczegolnie te z icingiem na wierzchu,te wszelakie smarunki pickles np.picallili.jest tego troche nie ma to jak polski produkt chociaz ,w sklepach nasprowadzane jest tego wszystkiego od producentow polskich o ktorych ja np nie slyszalam i niektore rzeczy sa nie dobre,wiem ze to moze taniej ale milo by bylo jakby byl wybor .wczoraj bylam w tesco i znalazlam te polska polke nie bylo tego duzo ,ale ,dobre rzeczy ,obkupilam sie bo czasami czlowiekowi sie zachce czegos dobrego.pozdro dla smakoszy
ciasta tez maja kiepskie szczegolnie te z icingiem na wierzchu,te wszelakie smarunki pickles np.picallili.jest tego troche nie ma to jak polski produkt chociaz ,w sklepach nasprowadzane jest tego wszystkiego od producentow polskich o ktorych ja np nie slyszalam i niektore rzeczy sa nie dobre,wiem ze to moze taniej ale milo by bylo jakby byl wybor .wczoraj bylam w tesco i znalazlam te polska polke nie bylo tego duzo ,ale ,dobre rzeczy ,obkupilam sie bo czasami czlowiekowi sie zachce czegos dobrego.pozdro dla smakoszy

komunikacja miejska mnie dobija ... jestem zmuszona swoj tylek zainstalowac w autobusie ;) .... wlecze sie to strasznie + korki ....czasami nie przyjezdza wcale ... stoje na przystanku o 8 zeby zaczac prace o 9 ..a i tak zaczynam o 9.30, a jade tylko z portswood na shirley :I I dobrze chociaz ze w pracy mam flexible hours :) Ale są i tego plusy .. podczas tych wycieczek czytam ksiazki :)
moze umiescimy dodatkowy temat "Co nam sie w UK podoba? Co jest lepsze?" zawsze jestem za pozytywnym nastewieniem niz narzekaniem:-)
to tylko moja sugestia:-)
to tylko moja sugestia:-)
---Wonderful girl. Either I'm going to kill her or I'm beginning to like her---
Jest masa rzeczy ktora mi sie tu w UK pododa; dlatego ciagle tu mieszkam. Jednakowoz nie zyjemy w Raju. I dlatego takie pytanie zadalam
Co nam sie nie podoba
Jezeli chodzi o to co nam sie podoba to odpowiedzi bylyby blizniaczo podobne, tak mysle.
Meczy mnie od kilku m-cy to, ze nie moge pojsc do pediatry, bo nie mam prywatnego ubezpieczenia; a nawet jakbym go miala to tez nie moge tam pojsc bez skierowania od GP(jak ktos takiej potrzeby nie zobaczy to nici). I co?
Mam dni, ze bardziej lubie ten kraj, sa dni, ze drazni mnie wszystko. Tak samo jak kazdy jeden czlowiek w tym kraju; Anglicy tez emigruja... :)

Jezeli chodzi o to co nam sie podoba to odpowiedzi bylyby blizniaczo podobne, tak mysle.
Meczy mnie od kilku m-cy to, ze nie moge pojsc do pediatry, bo nie mam prywatnego ubezpieczenia; a nawet jakbym go miala to tez nie moge tam pojsc bez skierowania od GP(jak ktos takiej potrzeby nie zobaczy to nici). I co?

Mam dni, ze bardziej lubie ten kraj, sa dni, ze drazni mnie wszystko. Tak samo jak kazdy jeden czlowiek w tym kraju; Anglicy tez emigruja... :)
Oj , niedziela wieczor, dzien przed Bank Holiday wuszlysmy co by sie rozerwac/upodlic do centrum rozrywkowego tego pieknego miasta :D . I co? Nic, bo o 11 wszystkie lokale male i duze byly zmykane
Oprocz La Margerita; tam byla kolejka 3 km, a wstep jakies 10£.
Pozostalo tylko jedno
give it up

- hormon_so
- Nowicjusz
hehe ja wprost uwielbiam anrzekac na anglie wiec oto moja lista
1. Osobny kran na ciepla i zimna wode - paranoja
2. pojedyncze szyby w takim klimacie - idiotyzm
3. Wiecznie zagrzybiale mieszkania - nawet nowe !
4. Poczta kotra przychodzi typu rachunek na wode na 0 funtow 00 p.
5. Smierdzace morze - czy to tylko tutaj tak smierdzi nad morzem ??
6. brak plazy w southampton- bogaty kraj a nie mogliby wysypac kawalka chociarz tam za woolston. :)
7. telewizja angielska- nic w niej nie ma ciekawego tylko east enders itp
8. Powszechny snobizm - osobny watek na to.. :)
9. Angielskie radio - caly czas w kolko to samo i te poranne show-nuda!!!
10. Brud na ulicach - straszny syf !
11. Hindusi w sklepach - czy to tylko ja mam wrazenie ze im sie wydaje ze wszystko wiedza???
12. Sklepy ( convienience store ) niec tam nie ma konkretnego. oprocz tesco express. :)
11. Autobusy - wiecznie spoznione, brudne i najczesciej nie jada w tym kierunku gdzie nam potrzeba.
12. Murzyni w autobusach - szczegolnie w londynie... cholera oni mysla ze sa nietykalni.
13. KORKI !!! - Angole potrzebuja dwa razy wiecej drog.... natychmiast !!!
14. Buraki w stuningowanych vauxhallach - i oni mysla ze som cool ???
15. Dzieci z council estates - czy to brakujace ogniwo pomiedzy nami a malpami??
16. Polacy pod Londisem stojacy z piwem - ludzie schowajcie sie... stoji taki.... krol skrzyzowania. :)
17. Homoseksualizm - jak dla mnie za duzo i zbyt jawny.
18. SKlepy z odzieza - ciezko cokolwiek cos znalezc nie festyniarskiego.
19. Opieka medyczna - nieudolna tak jak w polsce :)
20. ceny domow- za wysokie
21. Wyglad miast - dlaczego wszystkie uliczki sa takie same, nawet te nowe??
22. brak profesjonalizmu w sklepach - student ktory zarabia na studia o co ja pytam ?? przekaznik 24 V a co to??
23. Mechanicy samochodowi- drodzy i nierzetelni...i nieprzystepni.
24. To ze musze stac u mechanika za szyba i on moze robic co chce..wrrr.
25. Kierowcy wywrotek - gdzie im sie tak spieszy do cholery....
26. Kierowcy taksowek - dobry taksiarz to taki ktory sie potrafi wryc....przed maske.
27. Kierowcy niedzielni - oni wygladaja jakby jechali niewiadomo gdzie, niewiadomo poco, i niewiadomo jak. a na dodatek srednia wieku 135lat.
28. wlaczone swiatla na skrzyzowaniach noca zamiast mrugajacych zoltych - ale moze to i dobrze bo by sie pozabijali.
29. Buracki sposob ubierania mlodych angoli.... bez komentarza.
30. traktowanie polakow na rowni z murzynami i hindusami.. czyli niski status spoleczny.
31. rejestracje na samochodach - czy naprawde wszyscy musza wiedziec z ktorego roku jest moj samochod?? a co za tym idzie ile kosztowal??
32. Budki z hamburgerami przy drogach. - bulka z hamburgerem i cebula 3 funty?? i to z zaplesnialej budki z ktorej smierdzi??
33. Grube angielki - przesadzone sa ale i tak w stanach jest gorzej... :)
34. Polki z hindusami i murzynami - moze jestem staroswiecki ale kazdy facet dobrze wie jak polacy na takie wolaja... ;)
35. SPEED CAMERAS - nie ma to jak udupic 1/4 anglii 6 punktami lub wiecej i wyciagac od ludzi 8 mln funtow rocznie.(oficjalne statystyki)
36. glupie korki na autostradach - w jadna strone jest wypadek a korek jest tez z przeciwnej bo wszyscy sie musza napatrzec.
37. ruszanie spod swiatel - czy ich ucza wlaczac pierwszy bieg po zapaleniu zielonego dopiero ??
38. Brak klubow nocnych z prawdziwego zdarzenia. Wszystko na ta sama nute.
39. Wywoz smieci - zbyt rzadki i ci smieciarze... krolowie odpadkow.
40. Krolowa - po co im ona ??? tyle kosztuje.
41. Jazda po lewej stronie - cholera nauczyliby sie wreszcie normalnosci.
42. Jednostki miar i wag - ludzie co to jest stone ?? sredniowiecze...
43. malolaty w cizemkach i leginsach.... ludzie co to za moda....
44. brak free hotspots - dla internetu... a jak sa wogole to drogie jak cholera.
45. Zarozumiali polacy co potrafia angielski....komunikatywnie.... no bo taki to sie przeciez umie dogadac i jest przedzik .. haha
46. POgoda
47. Mandaty na parkowanie - jakby mogli toby ludziom naklejali za stanie w zlym miejscu na chodniku.
48. Ronda - jak nasral i rozmazal.. wszedzie sa.
49. inne wtyczki do kontaktu.... no i po co...??
50. muzyka R&B - za popularne... niecierpie r&b
-------------------------------------------------------
1. Osobny kran na ciepla i zimna wode - paranoja
2. pojedyncze szyby w takim klimacie - idiotyzm
3. Wiecznie zagrzybiale mieszkania - nawet nowe !
4. Poczta kotra przychodzi typu rachunek na wode na 0 funtow 00 p.
5. Smierdzace morze - czy to tylko tutaj tak smierdzi nad morzem ??
6. brak plazy w southampton- bogaty kraj a nie mogliby wysypac kawalka chociarz tam za woolston. :)
7. telewizja angielska- nic w niej nie ma ciekawego tylko east enders itp
8. Powszechny snobizm - osobny watek na to.. :)
9. Angielskie radio - caly czas w kolko to samo i te poranne show-nuda!!!
10. Brud na ulicach - straszny syf !
11. Hindusi w sklepach - czy to tylko ja mam wrazenie ze im sie wydaje ze wszystko wiedza???
12. Sklepy ( convienience store ) niec tam nie ma konkretnego. oprocz tesco express. :)
11. Autobusy - wiecznie spoznione, brudne i najczesciej nie jada w tym kierunku gdzie nam potrzeba.
12. Murzyni w autobusach - szczegolnie w londynie... cholera oni mysla ze sa nietykalni.
13. KORKI !!! - Angole potrzebuja dwa razy wiecej drog.... natychmiast !!!
14. Buraki w stuningowanych vauxhallach - i oni mysla ze som cool ???
15. Dzieci z council estates - czy to brakujace ogniwo pomiedzy nami a malpami??
16. Polacy pod Londisem stojacy z piwem - ludzie schowajcie sie... stoji taki.... krol skrzyzowania. :)
17. Homoseksualizm - jak dla mnie za duzo i zbyt jawny.
18. SKlepy z odzieza - ciezko cokolwiek cos znalezc nie festyniarskiego.
19. Opieka medyczna - nieudolna tak jak w polsce :)
20. ceny domow- za wysokie
21. Wyglad miast - dlaczego wszystkie uliczki sa takie same, nawet te nowe??
22. brak profesjonalizmu w sklepach - student ktory zarabia na studia o co ja pytam ?? przekaznik 24 V a co to??

23. Mechanicy samochodowi- drodzy i nierzetelni...i nieprzystepni.
24. To ze musze stac u mechanika za szyba i on moze robic co chce..wrrr.
25. Kierowcy wywrotek - gdzie im sie tak spieszy do cholery....
26. Kierowcy taksowek - dobry taksiarz to taki ktory sie potrafi wryc....przed maske.
27. Kierowcy niedzielni - oni wygladaja jakby jechali niewiadomo gdzie, niewiadomo poco, i niewiadomo jak. a na dodatek srednia wieku 135lat.
28. wlaczone swiatla na skrzyzowaniach noca zamiast mrugajacych zoltych - ale moze to i dobrze bo by sie pozabijali.
29. Buracki sposob ubierania mlodych angoli.... bez komentarza.
30. traktowanie polakow na rowni z murzynami i hindusami.. czyli niski status spoleczny.
31. rejestracje na samochodach - czy naprawde wszyscy musza wiedziec z ktorego roku jest moj samochod?? a co za tym idzie ile kosztowal??
32. Budki z hamburgerami przy drogach. - bulka z hamburgerem i cebula 3 funty?? i to z zaplesnialej budki z ktorej smierdzi??
33. Grube angielki - przesadzone sa ale i tak w stanach jest gorzej... :)
34. Polki z hindusami i murzynami - moze jestem staroswiecki ale kazdy facet dobrze wie jak polacy na takie wolaja... ;)
35. SPEED CAMERAS - nie ma to jak udupic 1/4 anglii 6 punktami lub wiecej i wyciagac od ludzi 8 mln funtow rocznie.(oficjalne statystyki)
36. glupie korki na autostradach - w jadna strone jest wypadek a korek jest tez z przeciwnej bo wszyscy sie musza napatrzec.
37. ruszanie spod swiatel - czy ich ucza wlaczac pierwszy bieg po zapaleniu zielonego dopiero ??
38. Brak klubow nocnych z prawdziwego zdarzenia. Wszystko na ta sama nute.
39. Wywoz smieci - zbyt rzadki i ci smieciarze... krolowie odpadkow.
40. Krolowa - po co im ona ??? tyle kosztuje.
41. Jazda po lewej stronie - cholera nauczyliby sie wreszcie normalnosci.
42. Jednostki miar i wag - ludzie co to jest stone ?? sredniowiecze...
43. malolaty w cizemkach i leginsach.... ludzie co to za moda....

44. brak free hotspots - dla internetu... a jak sa wogole to drogie jak cholera.
45. Zarozumiali polacy co potrafia angielski....komunikatywnie.... no bo taki to sie przeciez umie dogadac i jest przedzik .. haha
46. POgoda
47. Mandaty na parkowanie - jakby mogli toby ludziom naklejali za stanie w zlym miejscu na chodniku.
48. Ronda - jak nasral i rozmazal.. wszedzie sa.
49. inne wtyczki do kontaktu.... no i po co...??
50. muzyka R&B - za popularne... niecierpie r&b
-------------------------------------------------------
Przeczytawszy cala Twoja liste ...dziwie sie, ze jeszcze tu jestes.... :-)
Co w takim razie trzyma Cie Wielkiej Brytanii? Co jest takiego w Wielkiej Brytanii, ze pomimo tylu negatywow, dalej tu mieszkasz?
Pozdrawiam
A
Co w takim razie trzyma Cie Wielkiej Brytanii? Co jest takiego w Wielkiej Brytanii, ze pomimo tylu negatywow, dalej tu mieszkasz?
Pozdrawiam
A
---Wonderful girl. Either I'm going to kill her or I'm beginning to like her---
Hormon, oj smialam sie bardzo. Chcialam obronic 2 rzeczy: komunikacje miejska- niskopodlogowe autobusy ta sa i kierowca zawsze podjedzie jak
najblizej cobym mogla wozek wtaskac, a reszta ludnosci dopomoze; no a jak normalny to pod schodkiem jest takie ustrojstwo co sie rozwija i tez mozna wjechac. 2 rzecz to sklepy odziezowe: porownalam kiedys sklep Wranglera i Zare w Polsce do tych tu; jakosc jes duzo lepsz tu niz w Polszy, dziwne bo to ta sama sieciowka, ale tak jest. :) :)
najblizej cobym mogla wozek wtaskac, a reszta ludnosci dopomoze; no a jak normalny to pod schodkiem jest takie ustrojstwo co sie rozwija i tez mozna wjechac. 2 rzecz to sklepy odziezowe: porownalam kiedys sklep Wranglera i Zare w Polsce do tych tu; jakosc jes duzo lepsz tu niz w Polszy, dziwne bo to ta sama sieciowka, ale tak jest. :) :)
- hormon_so
- Nowicjusz
Wiec Aneczka dlaczego tu jestem, bo zostalem zmuszony przez sytuacje. A pozniej juz przywyklem... :) nie no musze sie przyznac ze jestem tu takze z innych powodów. Popieram twoja propozycje zeby stworzyc watek odnosnie dobrych stron pobytu w anglii...:) bo gdzie sa minusy musza byc tez plusy, i na odwrot. A co do aftobusow to nieczesto jezdze pauli... ale chyba szczescia nie mialem do nich :D:D pozdrowionka hormon.