czy nalezy sie odszkodowanie?

Gdzie kupić? Jak znaleźć?... Czyli garść porad na bieżąco !
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn maja 26, 2008 8:37 pm

Dzis szlam rano na autobus z bitterne do centrum aby dostac sie do pracy ( sports world, poki co popracuje tam) ale nie dojechalam bo po drodze upadlam i noga mi sie podwinela. Mam skrecona kostke. Bylam w general hospital ale niestety tam musialabym czekac ponad 3 godziny wiec odeslali mnie do walk- in centre na bitterne. Oczywiscie polecono paracetamol, noge mam spuchnieta ale nie jest zlamana chociaz x-raya nie mialam doktor powiedziala ze jest zwichnieta ale gipsu nie zakladaja, zaloza jak sie do 3 dni nie polepszy (smieszny system no ale taka juz ta angielska sluzba zdrowia jest). Jednak mialam pare razy juz noge zlamana i potrafie odczuc bol i mysle ze jednak konkretnie jest zwichnieta,jesli nie zlamana, ale nie o tym. Mam pytanie czy przysluguje mi prawo do jakiegos odszkodowania dodam ze umowy we spanialym sklepie nie podpisalam ( z reszta dziwne zasady u nich panuja)?
Semper fidelis
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn maja 26, 2008 9:14 pm

hmm propozycja nie do odrzucenia :wink:
Semper fidelis
Awatar użytkownika
thyrfing
Bardzo odważny

pn maja 26, 2008 9:38 pm

Slawek UK servis full wypas , masuje stopy , rozdaje autografy az sie boje zapytac co jeszcze :wink:
Awatar użytkownika
pablo_el_diablo
Bardzo odważny

pn maja 26, 2008 11:10 pm

i moze byc nowym ziomem z naszej klasy :))

ps. przykro mi z powodu nozki
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]
Awatar użytkownika
FISHERMAN
Zasłużony W Boju

wt maja 27, 2008 7:56 am

Witam

Moze nie wiele pomoze moja wypowiedz ale zawsze cos ... W firmie w ktorej pracuje rozmawialismy kiedys na ten temat i zdecydowanie powiedziano mi ze jesli wydarzy mi sie cos po drodze do/z pracy to moge ubiegac sie o odszkodowanie. Mowa byla tez o zwiazkach zawodowych ze w takiej sytuacji moga byc pomocni.
To ze nie mialas umowy to chyba nie wiele zmienia. Skontaktuj sie z Citizens Advice Bureau i SOS Polonia.
Daj znac co z tego wyszlo i jakie informacje uzyskalas.

pozdr

Adrian
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

wt maja 27, 2008 12:22 pm

dzieki Adrianku za informacje, jasne dam znac poki co jade dzis do szpitala bo juz noga mi spuchla i normalnie wymusze na nich x-raya.

Pablo_el_ diablo mi tez przykro ale coz :cry: w kazdym razie dziekuje za wsparcie :wink:
Semper fidelis
Awatar użytkownika
thyrfing
Bardzo odważny

wt maja 27, 2008 2:38 pm

Wspolczujesz samej sobie :D , do wesela sie zagoi wiec ..... nie zalamuj rak to znaczy nog :wink:
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

wt maja 27, 2008 10:47 pm

hehe nie zalamuje i noga na szczescie tez nie jest zlamana :o tylko zwichnieta to znaczy naciagniete sa dwa sciegna, jakie szczescie ale jeszcze chodzic mi nie wolno no i powrot do sprawnosci potrwa okolo 6 tygodni :evil:
Semper fidelis
ODPOWIEDZ