Hey
Jak myślicie czy Polacy w UK uczą się angielskiego? Czy może już nie muszą.
1. TAK
2. Czaasami
3. NIE
Zagłosuj w ankiecie i zobacz jak inni głosowali na tej stronie: http://www.moneygrabbing.co.uk/niech-an ... iego-sonda
Czy Polacy w UK uczą się języka angielskiego
-
- Gość
- Kontakt:
Oj, wydaje mi się, że tylko czasem, po ogólnie to Polacy trochę leniwi są pod tym względem.
-
- Gość
- Kontakt:
Ja odkryłem ostatnio coś co pomaga mojemu wujkowi się dogadać. Jak czegoś nie rozumie ma aplikacje na telefonie i prosi, żeby osoba mówiąca powtórzyła do głośniczka - translator mu to tłumaczy na polski
Podobnie rzecz ma się gdy chce coś powiedzieć, a nie umie. Mówi do głośniczka po polsku, translator mieli i głośniczek odpowiada po angielsku. Ułatwienie starszym ludziom olbrzymie

Zazwyczaj nic nie potrafią po angielsku osoby po 40 , które wyjechały a rodziny zostały w Polsce. Jeśli ktoś nie chce nauczyć się języka da jakoś radę, zależy też od pracy, ale widziałam wielu Polaków zarówno w UK jak i w Niemczech, którzy nie potrafili języka a żyją już od kilku lat za granicą. Młodzi ludzie zazwyczaj uczą się języka
Hojność polega nie na tym, by dawać dużo, ale na tym, by dawać w odpowiedniej chwili.
A ja właśnie mam blokadę, bo chciałabym zamieszkać na stałe w Newcastle z moim chłopakiem, ale obawiam się, że nie poradzę sobie z językiem. Niby wszyscy mówią, że z czasem człowiek się nauczy, ale ja jakoś nie umiem się przekonać do tego języka.