Witam.
Dwa tygodnie temu przyjechałam do Anglii, w trzecim dniu zaczęłam pracę przez agencje, lecz mam zapewnione puki co 3 dni w tygodniu, co za bardzo mnie nie urządza bo jednak to sam początek i dużo energii, motywacji oraz chęci zarobienia kaski.
Ostatnio natrafiłam na informacje że w tesco distribution potrzebuje ludzi, ale spotkałam się z dość negatywnymi opiniami na temat pracy, atmosfery, i traktowania w tamtym miejscu, i ciężkiej pracy..
Prosiłabym o informacje i opinie na temat tej firmy:)
Za pomoc z góry dziękuje!!!!!
:)
tesco distribution nursling southampton- opinie
Hej, miesiac pracowalem tam i oprocz calej mojej opini na temat tej firmy to nie jest to zupelnie praca dla kobiety no chyba ze lubisz podnosic 20kilogramowe paczki z bananami na wysokosc swojego czola przy pospieszaniu batem jakim jest skaner i norma ktorej moim zdaniem nie da sie wyrobic na zmianie jakiej pracowalem.
Myslalem ze duzo widzialem w uk i ze prawo obowiazuje wszedzie, ale:
-Jedna przerwa polgodzinna(ktora odlaczaja od twojej pensji) za 8 lub nieraz 9 godzin pracy bez postoju i pospieszany przez zwieszchnikow oraz procent w skanerze ktory jest narzucony wewnetrznie (czyt. nie masz do niego wgladu i czesto spada bez przyczyny), w temperaturze okolo zera stopni.
-Zwieszchnicy niejednokrotnie wyrazaja swoje opinie krzyczac na hali, lub szantarzujac zwolnieniem i tym ze nie wyplaca calej pensji, a tylko procentowo tyle ile wyrobisz.
- Namowa niejednokrotna na wiecej niz 7 dni w tygodniu bo po co odpoczywac.
-Dzwne sytuacje z wyplatami( znikajace platne dni, lub mnie godzin na payslipie)
- Kiedy po miesiacu pracy naklaniano mnie na rezygnacje z wolnego dnia, brakowalo mi godzin na payslipie oraz spotkalem sie z rozmowa, ktorej meritum brzmial mniej wiecej dlaczego odszedlem od pracy i korzystalem za dlugo z toalety, opuscilem ten meksyk!
Myslalem ze duzo widzialem w uk i ze prawo obowiazuje wszedzie, ale:
-Jedna przerwa polgodzinna(ktora odlaczaja od twojej pensji) za 8 lub nieraz 9 godzin pracy bez postoju i pospieszany przez zwieszchnikow oraz procent w skanerze ktory jest narzucony wewnetrznie (czyt. nie masz do niego wgladu i czesto spada bez przyczyny), w temperaturze okolo zera stopni.
-Zwieszchnicy niejednokrotnie wyrazaja swoje opinie krzyczac na hali, lub szantarzujac zwolnieniem i tym ze nie wyplaca calej pensji, a tylko procentowo tyle ile wyrobisz.
- Namowa niejednokrotna na wiecej niz 7 dni w tygodniu bo po co odpoczywac.
-Dzwne sytuacje z wyplatami( znikajace platne dni, lub mnie godzin na payslipie)
- Kiedy po miesiacu pracy naklaniano mnie na rezygnacje z wolnego dnia, brakowalo mi godzin na payslipie oraz spotkalem sie z rozmowa, ktorej meritum brzmial mniej wiecej dlaczego odszedlem od pracy i korzystalem za dlugo z toalety, opuscilem ten meksyk!
Słyszałem co tam się dzieje!! hehehehe
Za 5 dni pracy ok 160 funtów, jest stawka myślę rewelacyjna za taki rodzaj pracy, atmosferę..itp
..ale zawsze można robić po 30 dni non-stop(a nawet trzeba bo: STRACISZ PRACE!!!), a kiedyś coś mi się obiło o uszy że w tym kraju to chyba na 7 dni przysługuje jeden dzień wolny lub na 14 dni musisz brać 2....
Sorry za ironiczne podejście do tematu tesco ale słyszałem już o nim takie rzeczy które w głowie się nie trzymają:)
Natomiast ja jestem zdania, że w każdym miejscu pracy pozwalają sobie na tyle na ile ludzie im pozwolą..
Ps. rozmawiałem z kumplem odnośnie stawki:
-Stawka pon-pt: 6.19funtów
-Weekend:6.19funtów
-Nadgodziny:6.19
Praca od jakiejś godziny do czasu nie określonego tzn. możesz skończyć po 2 h:)
Za 5 dni pracy ok 160 funtów, jest stawka myślę rewelacyjna za taki rodzaj pracy, atmosferę..itp
..ale zawsze można robić po 30 dni non-stop(a nawet trzeba bo: STRACISZ PRACE!!!), a kiedyś coś mi się obiło o uszy że w tym kraju to chyba na 7 dni przysługuje jeden dzień wolny lub na 14 dni musisz brać 2....
Sorry za ironiczne podejście do tematu tesco ale słyszałem już o nim takie rzeczy które w głowie się nie trzymają:)
Natomiast ja jestem zdania, że w każdym miejscu pracy pozwalają sobie na tyle na ile ludzie im pozwolą..
Ps. rozmawiałem z kumplem odnośnie stawki:
-Stawka pon-pt: 6.19funtów
-Weekend:6.19funtów
-Nadgodziny:6.19
Praca od jakiejś godziny do czasu nie określonego tzn. możesz skończyć po 2 h:)
Po przyjezdzie do UK pracowalem tam 3 tygodnie. Dziwie sie, ze kobiety tam pracuja. Nie ma rozgranczenia na plcie. Komputer przydziela co gdzie ma trafic. Niejednokrotnie widzialem kobiety majace do rozladowania kilkanascie pelnych palet bananow, marchewek itp w pudlach po 25 kg. Z przerwami jest tak jak pisali powyzej. Zeby opuscic hale do np toalety trzeba odebrac karte i wylogowac sie z terminalu. Odejmuja za to 15minut z pensji. Jak spedzisz w toalecie 15 plus jedna sekunda odejmuja juz 30min z pensji i czeka cie reprymenda od supervisora. Do pracy musisz przyjechac 20min przed czasem zeby zdazyc sie przebrac i zabrac paleciaka. Spoznienie nawet sekunde -15minut. Wszystko wylicza komputer. Dodatkowo posrany program wyliczajacy wydajnosc pracy. Zeby wyrobic norme musisz zapierdzielac szybkim krokiem bez najmniejszej przerwy i miec fuksa zeby trafic drobne pudelka kilka razy do rozladowania. Z duzymi kartonami zapomnij o zrobieniu normy, nie da sie.. Prawie codziennie pytaja czy zostaniesz po godzinach odmowa oznacza pogawedke o tym jak duzo maja chetnych na twoje miejsce i jesli nie bedziesz pracowac jak chca to mozesz sobie szukac innej pracy. Dni wolne to tez niezla historia. Zazyczylem sobie miec jeden dzien wolny w tygodniu, o dwoch nawet nie ma mowy. Dzien przed wolnym dzwonia ze masz sie stawic bo ludzi brakuje. Odmowisz lub nie przyjedziesz - zastraszanie. Po 7dniach pracy po 10-12 h dostalem payslipa okrojonego z godzin. Kazdego dnia jakies ulamki poodejmowane, za toalete za spoznienie, za zbyt wczesne wylogowanie itp. Liczylem po takiej pracy na ponad 350F Jakiez bylo moje zdziwienie na widok 280 ;)
Ucieklem z tamtad najszybciej jak sie dalo.. Nie polecam. Unikac jak ognia..
Ps slyszalem ze pozbyli sie tam tej agencji. Moze teraz jest ciut lepiej, ale nie liczylbym zbytnio na to
Pozdrawiam.
Ucieklem z tamtad najszybciej jak sie dalo.. Nie polecam. Unikac jak ognia..
Ps slyszalem ze pozbyli sie tam tej agencji. Moze teraz jest ciut lepiej, ale nie liczylbym zbytnio na to

Pozdrawiam.
Ludzie często myślą jak zabić czas.. a to czas ich zabija..
Tak przyjmuje bo pewnie tak jest tam komfortowo i przyjemni Pewnie przyjmuja bo nikt nie jest w stanie popracowac dluzej Zaczynasz, popracujesz troche i jestes tak wyrabany ze rzucasz to w cholereMatador pisze:ale powaznie w tym tesco tak fajnie jest :o
w sumie skoro przyJmuJe w czasie kiedy wiekszosc innych firm stoi to cos w tym musi byc
-
- Gość
A co odnośnie z godzinami? Ile dziennie?