prawnik w sprawie sadowej

Gdzie kupić? Jak znaleźć?... Czyli garść porad na bieżąco !
ODPOWIEDZ
Natenczas
Zaczyna Działać

wt lip 06, 2010 9:24 pm

Witam.
Kieruje pytanie do osob zorientowanych w temacie litery praw.
Czy jestem w stanie jako oskarzony w sprawie za jazde bez waznego ubezpieczenia oraz prawa jazdy zdobyc darmowego badz taniego obronce?
Sprawa nie jest latwa bo zostalem zatrzymany przez policjanta, ktory 25 minut kontaktowal sie z komenda policji po czym dostal odpowiedz ze nie istnieje w systemie jako posiadacz ani ubezpieczenia ani prawa jazdy co nie jest prawda. Ubezpieczylem sie w prawdzie chwile przed wyjazdem na droge i moglo powstac jakies opoznienia ale brak prawka mnie zdziwil, bo je posiadam i nie mialem nigdy zadnych konfliktow.
Pojazd zostal odcholowany a 2 godziny pozniej na komisariacie na Portswood poinformowano mnie ze Policja ma 7 miesiecy na wprowadzenie moich danych do systemu. Dodal ze zazwyczaj to trwa miesiac.
Sprawa jest w najblizszy czwartek tj 08.07.10
Jesli nie moge liczyc na pomoc prawnika reprezentujacego mnie to gdzie moge liczyc na prawna porade?
Pozdrawiam.
Hoist the colours.
Awatar użytkownika
NaDi@30
Zawodowiec

śr lip 07, 2010 8:15 am

Ja bym sie udała do SOS Polonia na rozmowe z Pania Barbara :wink: Pomimo tego,ze nie lubie za bardzo tego miejsca ta kobieta jest bardzo obeznana takze w sprawach sądownictwa ...pozdrawiam
[img]http://img.userbars.pl/23/4487.png[/img] [img]http://img.userbars.pl/32/6346.gif[/img]

Bóg mnie stworzył,diabeł opętał.Na zawsze będę
grzeszna i święta...

gg:2306643
Natenczas
Zaczyna Działać

śr lip 07, 2010 1:10 pm

Dzieki za szybka odpowiedz. Tak zrobie. Pozdrawiam.
Hoist the colours.
seeeeer
Nowicjusz

śr lip 07, 2010 7:14 pm

Jeśli masz prawko,weź je ze sobą .Jeśli masz ubezpieczenie zadzwoń do firmy i nie czekaj bo czasu nie masz ,powiedz im o swoim problemie .Być może uda się przesłać certyfikat faksem .
ODPOWIEDZ