Egzaminy na koniec secondary jak je poprawić?
Mieszkam z synem w Glasgow . syn chce w przyszłości podjąć naukę na studiach medycznych obecnie kończy 4-ą klase i zdawał credyt egzaminy końcowe z matematyki , chemii, fizyki ,itd...
w 5-ej klasie musi zdobyć poziom higher.Niestety wynik egzaminów poznamy dopiero w sierpniu i gdyby nie zdał credytu to zakwalifikują go w %-ej klasie na intermidia 2 a to katastrofa .Dowiedziaiałam się ze można w razie niepowodzenia na College dodatkowo poza szkołą w ramach dokształcania zaliczyć higher.Niestety nie można sie wcześniej zapisać jak nie są znane wyniki egzaminu ze szkoły. Dla mnie to trochę błedne koło. A moje pytanie brzmi czy istnieje w Szkocji zdawania komisyjnego( po za szkołą) poziomu nauki który jest konieczny.
Ewa
w 5-ej klasie musi zdobyć poziom higher.Niestety wynik egzaminów poznamy dopiero w sierpniu i gdyby nie zdał credytu to zakwalifikują go w %-ej klasie na intermidia 2 a to katastrofa .Dowiedziaiałam się ze można w razie niepowodzenia na College dodatkowo poza szkołą w ramach dokształcania zaliczyć higher.Niestety nie można sie wcześniej zapisać jak nie są znane wyniki egzaminu ze szkoły. Dla mnie to trochę błedne koło. A moje pytanie brzmi czy istnieje w Szkocji zdawania komisyjnego( po za szkołą) poziomu nauki który jest konieczny.
Ewa
Jeżeli twój syn czułby się spełniony i szcześliwy w zawodzie murarza to dlaczego nietak mam parcie na medyka i co z tego mam może myśleć o murarzu?

a tak serio to czasami tak niestety jest, że rodzice próbują spełniac swoje niespełnione marzenia za pośrednictwem swoich dzieci i w większosci przypadków krzywdząc je w ten sposób.
Pozdrawiam
- Virus
- Bardzo odważny
- Kontakt:
Jimmy pisze:Jeżeli twój syn czułby się spełniony i szcześliwy w zawodzie murarza to dlaczego nietak mam parcie na medyka i co z tego mam może myśleć o murarzu?![]()
a tak serio to czasami tak niestety jest, że rodzice próbują spełniac swoje niespełnione marzenia za pośrednictwem swoich dzieci i w większosci przypadków krzywdząc je w ten sposób.
Ty to Jimmy zawsze musisz komus przypierdzielic eh....tylko krytyka, a żadnej rady

Virus ja nikomu nie ubliżam ani nie "przypierdzielam" jak to nazwałeś, tylko prubuje rozkręcac temat, a że robię to w taki sposób - cóż taki mam charakterek
a wracając do tematu to co ty na ten temat sądzisz virus?

Pozdrawiam
- Virus
- Bardzo odważny
- Kontakt:
nic Jimmy nic , :mrgreen:charakterekJimmy pisze:Virus ja nikomu nie ubliżam ani nie "przypierdzielam" jak to nazwałeś, tylko prubuje rozkręcac temat, a że robię to w taki sposób - cóż taki mam charaktereka wracając do tematu to co ty na ten temat sądzisz virus?

a w tym temacie to jestem bezradny

Ale jest tez troche opcji' in between'. Jak chce to a nie inaczej, to i dojdzie swego! Too much pressssure nikomu jeszcze nie pomoglo. Wyluzowac. jak to mozliwe :).ewaorator pisze:tak mam parcie na medyka i co z tego mam może myśleć o murarzu?
gg2833495
[img]http://images49.fotosik.pl/33/c0194fb46e7b99ff.jpg[/img]
Everyone is entitled to my opinion.
A ja chyba musze przeprosic autora postu za to,ze zamiast uslyszec fachowe i konkretne odpowiedzi odnosnie swojego pytania uslyszal tylko kolejne typowo polskie farmazony, kazdy jest kowalem swego losu i robi co chce, dlatego po raz kolejny nie podobaja mi sie komentarze nie na temat i naprawde nic nie wnoszace...
Niestety nie znam sie za bardzo na procesie szkolnictwa w U.K wiec nie pomoge choc mam dobre checi, moze napisz to pytanie na jakimkolwiek forum angielskim, tam gdzie pisza mlodzi ludzie konczacy szkole , mysle ze beda bardziej zorientowani w temacie i o niebo bardziej pomocni!!
Jak mnie czasem wkurza ten nasz polski arogancki sposob myslenia!!!!!
Pozdrawiam serdecznie.
Niestety nie znam sie za bardzo na procesie szkolnictwa w U.K wiec nie pomoge choc mam dobre checi, moze napisz to pytanie na jakimkolwiek forum angielskim, tam gdzie pisza mlodzi ludzie konczacy szkole , mysle ze beda bardziej zorientowani w temacie i o niebo bardziej pomocni!!
Pozdrawiam serdecznie.

Oj, a ty przepraszasz mamcie co syncia na medycyne nie pchnela za pierwszym podejsciem:). sory, but life is a life. jAK TEMU synciowi zalezy, to znajdzie droge. To co mamunia robi to nie drogalunafly pisze:A ja chyba musze przeprosic autora postu za to,ze zamiast uslyszec fachowe i konkretne odpowiedzi odnosnie swojego pytania uslyszal tylko kolejne typowo polskie farmazony, kazdy jest kowalem swego losu i robi co chce, dlatego po raz kolejny nie podobaja mi sie komentarze nie na temat i naprawde nic nie wnoszace...
Niestety nie znam sie za bardzo na procesie szkolnictwa w U.K wiec nie pomoge choc mam dobre checi, tymoze napisz to pytanie na jakimkolwiek forum angielskim, tam gdzie pisza mlodzi ludzie konczacy szkole , mysle ze beda bardziej zorientowani w temacie i o niebo bardziej pomocni!!
Pozdrawiam serdecznie.

gg2833495
A mam w rodzinie dzidzie co na medycyne poszla( zdala, i skonczyla),nikto nie pomogl. Nie chcemy dochtorkow co mama zaaa nich mature zdaje:) Pewnie jakby to ew. medyk sie wyrazal/ pytal to bym inaczej odebrala.
gg2833495
Pauli jak widze nie zrozumialas intencji w mojej odpowiedzi albo nie doczytalas do konca, mama czy tez nie bo kto pisze posta i w jakim celu to mnie to lotto...fakt jest jeden zadala konkretne pytanie a tutaj pojawilo sie kilka wypowiedzi ale nie zwiazanych z tematem, jak zwykle 'przyjacielskie 'rady, kasliwe, zlosliwe i raczej nie pomocne.
Jakie plany ma chlopak i jego mama to jest ich prywatna sprawa mnie po prostu razi takie w...nie sie do zycia ludzi z butami, nie wspomne o tym,ze same osoby zainteresowane tematem na forum juz raczej nie beda mialy ochoty sie wypowiadac, polska goscinnosc nie ma co
Jakie plany ma chlopak i jego mama to jest ich prywatna sprawa mnie po prostu razi takie w...nie sie do zycia ludzi z butami, nie wspomne o tym,ze same osoby zainteresowane tematem na forum juz raczej nie beda mialy ochoty sie wypowiadac, polska goscinnosc nie ma co

ulala.. ale offtop się zrobił....
moze mama ma parcie na lek. w domu... współczuję dziecku.. i to nie wiesz jak bardzo mu współczuję... i jak bardzo się mama zawiedzie jak jej syn na 3cim czy 4tym roku powie,ze rezygnuje, bo to nie dla niego ( a widziałam wiele tego typu sytuacji....)
może dzieć sam chce... ja sobie ubzdurałam w wieku 5 lat i nikt mnie nie pchał....
jeśli nie wiecie jak kobiecie pomóc (jimmy) to po co bić piane
... bedziesz miał swoje dzieci to zobaczymy co ty wydumasz
... ja tam nie jestem za medycyna.. dzieć sam sobie wybierze co bedzie chciał robić.. nawet jeśli będzie to taniec... 
moze mama ma parcie na lek. w domu... współczuję dziecku.. i to nie wiesz jak bardzo mu współczuję... i jak bardzo się mama zawiedzie jak jej syn na 3cim czy 4tym roku powie,ze rezygnuje, bo to nie dla niego ( a widziałam wiele tego typu sytuacji....)
może dzieć sam chce... ja sobie ubzdurałam w wieku 5 lat i nikt mnie nie pchał....
jeśli nie wiecie jak kobiecie pomóc (jimmy) to po co bić piane

Nie biję piany tak jak ty to robisz, lecz próbowałem rozwinąc dyskusję co mi się po części udałojeśli nie wiecie jak kobiecie pomóc (jimmy) to po co bić piane ... bedziesz miał swoje dzieci to zobaczymy co ty wydumasz ... ja tam nie jestem za medycyna.. dzieć sam sobie wybierze co bedzie chciał robić.. nawet jeśli będzie to taniec...

Pozdrawiam