Raphael Hair&Beauty na PORTSWOOD

Czyli groch z kapustą.
Wszystko co nie pasuje do innych działów.
doroska
Nowicjusz

pn maja 17, 2010 1:50 pm

A myslalam,ze tylko ja tak cierpie, prawie po kazdej wizycie u fryzjera ...
No wlasnie, najgorzej to czekac jak odrosna. Ja juz sie nauczylam tym nie przejmowac, po prostu kompletnie olewam. W chwili obecnej mam krzywa grzywke i zbyt krotka zeby obrownac bo bedzie bardzo sterczec :) Pozdrawiam wszystkich zle obcietych.
sonyak
Zaczyna Działać

czw maja 27, 2010 8:24 pm

A zatem jakiego fryzjera polecacie?
(do wlosow dlugich na odwazna fryzure asymetryczna i w razie czego jak sie nie uda by mozna bylo co nieco zakryc;)
poprosze litr feromonow i szczypte adrenaliny
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

pt maja 28, 2010 11:04 pm

katpat pisze: i jak mnie opchrepala to nie wiedzialam tak naprawde na co ja stac. Poprosilam o bardzo prosta fryzure tak zwanego boba, niestety okropnie mnie obciela, bezsensowne cieniowanie, wlosy zupelnie sie nie ukladaja.
O mnie 3 razy obcinala, za trzecim razem DOBRZE, nawet bardzo. Dwa poprzednie tako sobie, nie plakalam po wizycie, ale bez zachwytow :D . Ogolnie to odkrylam jedna zasade w kontaktach z herstajlistami, maja mnie ostrzyc tak jak ja chce, nie przyjmowac, olewac ich sugestie, zadnych tam ze boczki moze dluzsze bo wszyscy tak nosza. Pani fryzjerka moze sie poczuc niedoceniona i zaprzestac konwersacji, ale hej, warto!
Moze warto jednak do tubylczych sie udac? Jakos sie zawsze obywa bez dziwnych stylizacji, a do zadnych poleconych nie chodze, ino z lapanki :D
gg2833495

[img]http://images49.fotosik.pl/33/c0194fb46e7b99ff.jpg[/img]

Everyone is entitled to my opinion.
monika99

sob maja 29, 2010 3:07 pm

poczują się lepiej jak nazwiesz ich stylistami włosów a nie fryzjerami ;) :mrgreen:

niedawno w szczecinie wypaliłam w zakładzie "fryzjer".. usłyszałam,ze to obecnie faux pas gdyż są stylistami włosów a nie fryzjerami? przerost formuy nad treścią ? ;) to tak jak pstrykać palcami na kelnera :lol:
monika99

sob maja 29, 2010 3:09 pm

a włosy nie zęby.. odrosną ;)

BTW... co się stało z edycją postów?
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

pn maja 31, 2010 1:22 am

monika99 pisze:poczują się lepiej jak nazwiesz ich stylistami włosów a nie fryzjerami ;) :mrgreen:

niedawno w szczecinie wypaliłam w zakładzie "fryzjer".. usłyszałam,ze to obecnie faux pas gdyż są stylistami włosów a nie fryzjerami? przerost formuy nad treścią ? ;) to tak jak pstrykać palcami na kelnera :lol:
No faux pas, ftopa :lol: . Tjak a stlizuja te wlosy , tak zeby bez wstydu wyjsc na ulice? Ja tam chcem fryzjera, rzemieslnika, bez petensji co ma 3. sklad w Sex and the City ukladac,pozdrawwiam
gg2833495

monika99

pn maja 31, 2010 7:23 am

to wyslij go po stoperan do apteki.. gościa pos... ło ;)
Awatar użytkownika
Foczka
Bardzo odważny

sob cze 05, 2010 12:15 pm

Odwiedzilam ten salon w zeszlym tygodniu z bardzo sceptycznym podejsciem i musze stwierdzic, ze na bank tam wroce.
Jak wiecie obciac dlugie wlosy i z deka scieniowac to nie taka proscizna. Przyznaje, ze jestem bardzo zadowolona, nie spodziewalam sie, ze oprocz mojego zaufanego fryzjera, ktory zostam w PL :( ktos bedzie w stanie sprostac moim wymaganiom :P
When I am good I am good, when I am bad I am very good...;>
Awatar użytkownika
Jimmy
Zasłużony W Boju

sob cze 05, 2010 1:22 pm

Foczka a może jeszcze dodasz kto konkretnie cię obsługiwał bo to jest ważne...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Foczka
Bardzo odważny

sob cze 05, 2010 9:11 pm

Z tego co udalo mi sie dostrzec to na imie ma Kasia.
When I am good I am good, when I am bad I am very good...;>
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

ndz cze 06, 2010 1:25 am

Foczka pisze:Z tego co udalo mi sie dostrzec to na imie ma Kasia.
Kasia, Kasia! Bylam przedwczoraj z dodatkowym ciezkim bagazem pdt.niesuborynowana 3 latka. I nie bylo problemem. Pani Kasia mie znowu slicznie sciela, a w sumie bym pretensji nie miala jak by bylo e tam 8) . Scinala mnie, ja mialam skret prawostronny szyi utrwalony :D I ona tez :). Mloda zeszla na bardzo zle drogi , no ale szybko wróciła z manowców :lol: .Pani Kasia rules 8) . Bardzo mnie ładnie ostrzygła jednakowoż, i w stosunkowo krotkim czasie. I moje krnąbrne potomstwo wydukało, ze nie ,,mami,, ty mnie nie czesz, ty mnie umów do fryzjera :D .. To się teraz po fryzjerach będziemy wycierac, bo w 3 kitki to ja z 4. włosków nie umiem upleść WARKOCZA 8) .
By the way znofu slicznie wygladam: Kasia mnie obcięła, multum ludzi komplementowało, dziecko wredne bo chce to samo, tylko , ze ona chce żeby na czarno jej włoski pomalowali:). 3 letnia marzycielka. HU HU HU
gg2833495

Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

ndz cze 06, 2010 1:31 am

[quote="pauli"]Hej , hej.hu uh hu huj, niewazne,jedno co wazne, to som czyny odwazne
gg2833495

ODPOWIEDZ