Witam poszukuje pracy jako pomocnik elektryka. Posiadam doświadczenie w zakładaniu instalacji elektrycznych w domach i pomieszczeniach gospodarczych. Prace wykonywałem w Polsce na zlecenie. Chciałbym się dowiedzieć jakie agencje oferują pracę w tej działalności A może ktoś szuka pracownika Mam zamiar poszukiwać pracy w Southampton od 7 kwietnia. A jak narazie chciałem się zorientować.
Wiem, że standardy w UK są inne no ale kable te same i prąd ten sam :) hyhy
Pozdrawiam
Jesli nie masz brytyjskich papierow/certyfikatow to nawet nie przyjezdzaj. Ich twoje doswiadczenie w Polsce nie interesuje. Tutaj do byle gowna trzeba miec certyfikat, nie mowiac juz o elektrykach. Taka smutna prawda.
ELEKTRYK, SOUTHAMPTON
Elektryk z pomocnikiem lub dwóch elektryków potrzebnych do pracy w Southampton
Krzysztof 07932433038
tel. 07932433038 widlak11@wp.pl
Witam, sam pracuje jako elektryk i powiem ci szczerze ze teraz to ciezki temat. zeby podjac prace jako elektryk nie wystarcza ci polskie kwalifikacje, musisz zdac 17 edycje kurs + egzamin jakies 500 funtow plus nvq level 3 kolo 1000, no i oczywiscie bez jezyka nie ma o czym mowic. jesli chodzi o prace jako pomocnik tez ciezko jest cos znalezc, zreszta jak w kazdym innym zawodzie teraz, do tego bedziesz potrzebowal zdania egzaminu bhp i wyrobienia karty jib o ktora nie jest latwo no i oczywiscie jak wyzej - jezyk. na twoim miejscu bym sie zastanowil, powodzenia :)
Hey Kris :) spoko no słyszałem, że tak jest. No ale wiem, że na budowach jak robisz jako elektryk to pracodawca nawet potrafi Ci zaoferować szkolenie. Ale to chyba zależy od pracodawcy... A szkolenie około 450funtów 1 stopnia - samemu...
Dzięki za namiary Ewelina :) pozdrawiam
No Mariolj najwyżej gdzie indziej będe szukał...
zapomnialem dodac ze potrzebujesz wlasne narzedzia i samochod oczywiscie, bo do pracy trzeba dojechac nawet i 50 mil :) a z tymi szkoleniami to osobiscie nie slyszalem, moze kiedys ale teraz...
Witam, chciałbym podpiac sie do tematu... Orientuje sie ktos moze, od czego powinienem zaczac jesli chcialbym zaczac prace jako elektromonter w Southampton? Mam unijne uprawnieni SEP na prace przy urządzeniach do 1 kV, ale nie wydaje mi sie zeby to wystarczylo... Jakie kursy musialbym podjac? Mam samochod, narzedzia i daje rade z angielskim... Skonczylem technikum na profilu informatycznym o specjalizacji zarządzaniu sieciami i pozniej w Polsce, pracowalem jako elektromonter - zakladalem kamery, naglosnienia, alarmy itp. Z sieciami komputerowymi w blokach tez daje rade :D Pomoze ktos? Z gory bardzo dziekuje!