elo hello :) gdzie na kursy ang?
Ithen Collegue prowadzi zajecia 2 razy w tygodniu po 2 godziny. Placi sie 100 funtow za 10 tygodni. W tym jest cena egzaminu, czyli placi sie 70 funtow za zajecia + 30 za egzamin co w rezultacie daje 100 funtow. Osoby, ktore maja dzieci i nie pracuja, korzystaja z benefitow placa tylko za sam egzamin. Pierwszy egzamin jest z mowienia i sluchania a drugi z pisowni i czytania. Polecam ta szkole, bo jest tam fajny klimat. POzdrawiam rowniez ludzi z Podkarpacia :)
Jaki Ostrowiec , dziołcha, to że ich tu jest dużo , nie znaczy że rządząEwelina pisze:Jakie tam podkarpacie(chociaz kocham sasiadow i okolice ) ..... swietokrzyskie podobno ... Ostrowiec !!! rzadzi :) w Soton.... ja z lubelskiego ... takze bez urazy :)
Nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
- ksg1946
- Zasłużony W Boju
- Kontakt:
Prosze o jakies wskazowki jak mozna sie tam zapisac i na czym polega dokladnie ta nauka. Czy mozna tam zaczac nauke od podstaw czy trzeba juz byc na jakims poziomie??kawa845 pisze:Ithen Collegue prowadzi zajecia 2 razy w tygodniu po 2 godziny. Placi sie 100 funtow za 10 tygodni. W tym jest cena egzaminu, czyli placi sie 70 funtow za zajecia + 30 za egzamin co w rezultacie daje 100 funtow. Osoby, ktore maja dzieci i nie pracuja, korzystaja z benefitow placa tylko za sam egzamin. Pierwszy egzamin jest z mowienia i sluchania a drugi z pisowni i czytania. Polecam ta szkole, bo jest tam fajny klimat. POzdrawiam rowniez ludzi z Podkarpacia :)
Wszelkie info na ich stronce http://www.itchen.ac.uk/
Musisz udac sie pod ich adres, zglosic swoja potrzrebe i z pewnoscia wyznacza ci date i godzine testu jezykowego kwalifikujacego cie do odpowiedniego poziomu grupy, kazdy collage w Soton dysponuje kursami na roznym poziomie jezyka, z pewnoscia znajdzies i grupe dla poczatkujacych.
Dzwon, pisz, jedz i pytaj tam udziela ci juz fachowej porady.
Musisz udac sie pod ich adres, zglosic swoja potrzrebe i z pewnoscia wyznacza ci date i godzine testu jezykowego kwalifikujacego cie do odpowiedniego poziomu grupy, kazdy collage w Soton dysponuje kursami na roznym poziomie jezyka, z pewnoscia znajdzies i grupe dla poczatkujacych.
Dzwon, pisz, jedz i pytaj tam udziela ci juz fachowej porady.

Nie musisz sie obawiac, tutaj wszystko jest dla ludzi, oni sa przygotowani na takie oklicznosci, czesto juz w collgach pracuja Polacy a ponadto beda do ciebie mowic powoli i bardzo wyraznie i odpowienio dobranym prostym slownictwem ,ze z pewnoscia zrozumiesz, dostaniesz pewnie wszystkie ceny, ewentualne daty rozpaczecia i zakonczenia semestru na pismie a to juz z pewnoscia jestes w stanie odczytac.
Gdybys jednak nadal sie obawial najzwyczjaniej w swiecie idz z osoba, ktora pomoze ci w kwestiach formalnych o strone merytoryczna sie nie martw, w koncu po to idziesz do szkoly zeby sie jezyka nauczyc a nauczyciele jezykow wiedza jak porozumiewac sie z osobami o najnizszym poziomie.
Powodzenia, pozdr.
lunafly1
Gdybys jednak nadal sie obawial najzwyczjaniej w swiecie idz z osoba, ktora pomoze ci w kwestiach formalnych o strone merytoryczna sie nie martw, w koncu po to idziesz do szkoly zeby sie jezyka nauczyc a nauczyciele jezykow wiedza jak porozumiewac sie z osobami o najnizszym poziomie.
Powodzenia, pozdr.
lunafly1

- globares
- Bardzo odważny
- Kontakt:
najtaniej będzie poznać anglika i zamieszkać z nim.brzydula pisze:hej!
wie kotoś z Was może gzie są jakieś bezplatne kursy angielskiego w Southampton?
z gory dziekuje :D
Ciężko, ciężko żyć na świecie,
Kiedy płacze się i szlocha,
Jeszcze ciężej żyć bez kogoś,
Kogo się ogromnie kocha.
Kogo się ogromnie kocha.
masz racje, ale nie jest to takie proste jak wydawać by się moglo hehe. pracuje nad tym, a do tego czasu chcialabym skorzystać z jakiegos kursu . szkoda ze nikt nic nie wie na ten temat :-(
Miłość kpi sobie z rozsądku. I w tym jej urok i piękno.
- globares
- Bardzo odważny
- Kontakt:
-1300 osób zarejestrowanych na forum i nikt nic nie wie? nie wierzę.brzydula pisze:masz racje, ale nie jest to takie proste (...) szkoda ze nikt nic nie wie na ten temat :-(

-ściągnij kursy sita z internetu (p2p) i ucz się sama, mam je na telefonie w plikach mp3 i zamiast słuchać muzyki puszczam sobie lekcje, jestem na etapie liczenia (na siebie).
Najważniejsze żeby przebywać jak najrzadziej z polakami bo wtedy nie uczysz się nawet polskiego

Kogo się ogromnie kocha.
Kogo się ogromnie kocha.
- madziula
- Bardzo odważny
To prawda, że chłopak Anglik to najlepsza opcja jeśli chodzi o naukę, mój początek właśnie tak wyglądał,po 4 miesiącach już mogłam się dogadać wszędzie sama, jednak zdecydowanie wole Polaków :)
Wiem, że jobcentre plus organizuje kursy angielskiego za darmo, jednak trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny, osoby które biorą jakieś benefity mają zniżki np w St Mary's College, słyszałam że w niektórych placówkach nawet odpłatnie.
Wiem, że jobcentre plus organizuje kursy angielskiego za darmo, jednak trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny, osoby które biorą jakieś benefity mają zniżki np w St Mary's College, słyszałam że w niektórych placówkach nawet odpłatnie.
Semper fidelis
- globares
- Bardzo odważny
- Kontakt:
ilu polaków preferujesz ;)madziula pisze:To prawda, że chłopak Anglik to najlepsza opcja jeśli chodzi o naukę, mój początek właśnie tak wyglądał,po 4 miesiącach już mogłam się dogadać wszędzie sama, jednak zdecydowanie wole Polaków
w ostatnim "men's health" przeczytałem że sex we dwoje jest niezły
ale we czworo jeszcze lepszy
- Załączniki
-
- images.jpeg (16.46 KiB) Przejrzano 26081 razy
Kogo się ogromnie kocha.
Kogo się ogromnie kocha.