Disability living allowance

Gdzie kupić? Jak znaleźć?... Czyli garść porad na bieżąco !
ODPOWIEDZ
donk
Nowicjusz

pn sie 31, 2009 10:56 pm

Witam czy mając working tax credit mogę się ubiegać o disability living allowance a także czy mogę pracować pobierając DLA,a także proszę o wyjaśnienie czy child benefit i child tax credit to to samo bo już się pogubiłem w tej calej angielskiej terminologi:)i nie wiem co z czym się je:)
Awatar użytkownika
e-admin
Administrator

wt wrz 01, 2009 10:03 pm

Oczywiście, że mając DLA możesz pracować i ubiegać się o Working Tax Credit. Jeśli nie możesz pracować ze względu na swoją chorobę możesz ubiegać się o Employment and Support Allowance.
Working tax credit możesz dostawać jeśli pracujesz minimum 30 godzin tygodniowo. Jeśli nie możesz pracować 30 godzin tygodniowo zawsze zostaje Employment and Support Allowance.

Child banefit to stała tygodniowa dotacja na dziecko. Pierwsze dziecko to 20.00 a każde następne to 13.20
Child tax credit to dofinansowanie uzależnione od naszych dochodów. O Child Tax Credit ubiegamy się zazwyczaj razem z Working Tax Credit.
[img]http://www.obrazki.info/miniatury/SugarwareZ-253.gif[/img]

[b]Będziesz pisał na temat, nie będziesz spamował, będziesz...[/b]

[img]http://img526.imageshack.us/img526/6522/ubd3874.png[/img]
donk
Nowicjusz

wt wrz 01, 2009 11:26 pm

Gdy zobaczyłem powiadomienie o odpowiedzi od razu pomyślałem że na pewno to ty Ewela odpisałaś :D :D ale ok dzięki wielkie pomogło mi twoje wyjaśnienie staram się zagłębiać w te wszystkie pomoce socjalne i całą tą angielską biurokracje na temat dodatków ale jak człowiek chce i za dużo chłonie to mu się woda z mózgu robi :roll: :roll:
Awatar użytkownika
lunafly
Bardzo odważny

pt wrz 04, 2009 11:11 pm

Nasza Ewela w koncu tutaj spec od takich ksiegowych tajemnic, tak wiec takie pytania jej nie straszne :P
Obrazek
donk
Nowicjusz

sob wrz 05, 2009 7:31 pm

Bardzo dobrze że są tacy ludzie na forum więcej takich osób nam potrzeba:)
ODPOWIEDZ