WINCHESTER- czy ktos zna to miasto?

Czyli groch z kapustą.
Wszystko co nie pasuje do innych działów.
ODPOWIEDZ
OLIVIER2008
Gość

sob sie 29, 2009 2:07 pm

Witam!
dostalem prace niedaleko Winchesteru, i planuje przeprowadzke do tego miasta, nie mam tam zadnych znajomych ani osob z tamtych okolic. Czy ktos wie, czy znajduje sie tam duzo Polaków, moze jakies skupiska, tak jak Southampton na Portswood lub Shirley. Chcialbym mieszkac blizej "swoich". Lubie Southampton, lecz dojazdy i stanie podczas korkow jest męczące. A nmoze ktos wie czy sa tam polskie sklepu i gdzie. Moze w nich sie dowiem jaka dzielnice wybrac na przeprowadzke, Poradzcie cos prosze. pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
NaDi@30
Zawodowiec

pn sie 31, 2009 8:07 pm

Wiec tak Winchester jest bardzo malutkim miastem.Bardzo je lubie aczkolwiek nie jestem w stanie powiedziec czy sa jakies polskie sklepy.Z tego co wiem to wlasnie mieszkancy tego miasta wpadaja do Southampton na zakupy.Zatem domniemam ,ze wielkiej grupy polonijnej moze tam nie byc.Miasto stosunkowo jest drogie ale za to jaka historia :) Osobiscie bardzo bym tam chciala mieszkac :) pozdrawiam
[img]http://img.userbars.pl/23/4487.png[/img] [img]http://img.userbars.pl/32/6346.gif[/img]

Bóg mnie stworzył,diabeł opętał.Na zawsze będę
grzeszna i święta...

gg:2306643
Awatar użytkownika
Jimmy
Zasłużony W Boju

wt wrz 01, 2009 7:44 am

lecz dojazdy i stanie podczas korkow jest męczące
Ja dojeżdzam codziennie do winchesteru i jakos nie stoję w korkach :D no chyba że nie dojeżdzamy do tego samego winchesteru lol...
A generalnie to winchester jest drozszy od soton jesli chodzi o wynajęcie czegokolwiek i nie ma aż tak dużo sklepów polskich czy duzych znanych sklepów jak w soton
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lunafly
Bardzo odważny

sob wrz 05, 2009 12:04 am

Miasto Winchester jak i jego okolice juz od dawna mieszcza sie w scislej, brytyjskiej czolowce jako najlepsze miejsce do zamieszkania. Oczywiscie chodzi tutaj o takie wyznaczniki jak- przepiekna architektura, pikeno i urok tego miasta, historia- w koncu to najstrasza stolica Anglii, siedziba biskupstwa, bardzo dobre zaplecze edukacyjne i specyficzny mikroklimat atmosferyczny.
Jak juz wczesniej nadmienialismy to nie wplywa na obnizenie ceny nieruchomosci, wrecz odwrotnie ceny tam sa wysokie.
Samo miasteczko bardzo mi sie podoba i z wielka checia wracam do tego miasta, to ze Polakow jest tam malo nie powinno cie napawac obawa czy smutkiem, tam mieszka wielu ludzi o wysokiej kulturze osobistej, zreszta atmosfera miasta to oddaje, tak wiec moze to wplynac na twoj osobisty rozwoj.
Zreszta jak juz tak strasznie zatesknisz za nami, rodakami i balbys sie,ze zapomnisz ojczystego jezyka zawsze mozesz podjechac do Soton, wszak to tylko kawalek drogi. :)
Mysle,ze to fajnie mieszkac w miescie o tak pieknej architekturze i historii.
Obrazek
Aanek
Nowicjusz

sob wrz 05, 2009 5:10 pm

Winchester - piekne, wcale nie malutkie miasto, duuuuzo drozsze jezeli chodzi o mieszkania, mnostwo Polakow, zadnych polskich sklepow, same drogie sklepy ciuchowe, wiec na zakupy nie bardzo. Poza tym urocze.
OLIVIER2008
Gość

wt wrz 08, 2009 11:22 pm

dziekuje wszystkim za pomoc. naczytałem sie juz, naogladalem, robiac wycieczke krajoznawcza, odwiedzilem kilka agencji i wiem juz wszystko czego mi potrzeba. jeszcze miesiac i przeprowadzka....
ODPOWIEDZ