Czy są tu jacyś grzybiarze?
Mam podobny problem. Od kilku sezonów,próbuję zlokalizować fajną miejscówkę na grzyby w New Forest,jak do tej pory jednak z miernym skutkiem.Przyznam szczerze że co roku więcej grzybów zbierałem na firmowym car park-u pomiędzy brzózkami, niż w w lesie.
Byłem co prawda w ubiegły weekend ponownie w New Forest, kilkanaście podgrzybków udało mi się zdobyć,tak na kolację,ale to nie to czego się spodziewałem i do czego jestem przyzwyczajony(pochodzę z Mazur gdzie grzyby się solidnymi wiadrami wynosi z lasu).Miejsce gdzie teraz szukałem znajdowało się na prawo od miejscowości Hythe, z drogi A326 na którymś z rond na przeciw tejże miejscowości odbiłem w prawo szukając jakiegoś fajnego sosnowego lasu. Po drodze jest mnóstwo fajnych miejsc gdzie można zaparkować, i ruszyć w leśne ostępy.
Słyszałem kiedyś o wspaniałych opieńkach w New Forest, ale miejsca ich występowania niestety mi nie zdradzono.
Byłem co prawda w ubiegły weekend ponownie w New Forest, kilkanaście podgrzybków udało mi się zdobyć,tak na kolację,ale to nie to czego się spodziewałem i do czego jestem przyzwyczajony(pochodzę z Mazur gdzie grzyby się solidnymi wiadrami wynosi z lasu).Miejsce gdzie teraz szukałem znajdowało się na prawo od miejscowości Hythe, z drogi A326 na którymś z rond na przeciw tejże miejscowości odbiłem w prawo szukając jakiegoś fajnego sosnowego lasu. Po drodze jest mnóstwo fajnych miejsc gdzie można zaparkować, i ruszyć w leśne ostępy.
Słyszałem kiedyś o wspaniałych opieńkach w New Forest, ale miejsca ich występowania niestety mi nie zdradzono.
Nie urodziłem się po to by być bogatym, urodziłem się po to by być dobrym.
No to już coś :) ja jeszcze nigdy tu nie zbierałem ale jak przeszukałem angielskie stronki to każdy poleca new forest ja głównie chciałbym się nastawic na kurki :D ale jak się trafi podgrzybek czy borowik to oczywiscie nie pogardzę dzięki na info
Pozdrawiam
Kurek, to ja tu niestety nie spotkałem. Widziałem tylko podgrzybki, koźlaki(kozaki, brzozaki),kanie,pieczarki i to wszystko.
Daj znać Jimmy, co uzbierałeś.
Daj znać Jimmy, co uzbierałeś.
Nie urodziłem się po to by być bogatym, urodziłem się po to by być dobrym.
Byłem wczoraj bardzo krótko tak tylko na rozpoznanie terenu w 3 różnych miejscach w New forest :D znalazłem kilka podgrzybków, 1 borowika, na jeden sos do obiadu wystarczyło :D w najbliższy weekend chyba sie wybiorę już na poważnie...
Pozdrawiam
Niby na grzybach sie nie znam, ale zorientowalem sie, ze na nieskromna obfitosc i roznorodnosc najwieksze szanse sa w angielskich mieszkaniach.
Komorka pod schodami czy lazienka zawsze kryja jakis ciekawy okaz.
P.S. Tez slyszalem od kilku osob, ze New Forest.
Komorka pod schodami czy lazienka zawsze kryja jakis ciekawy okaz.
P.S. Tez slyszalem od kilku osob, ze New Forest.
Perfekcje tworza rzeczy male, lecz ona sama jest wielka.
Uwaga grzybiarze:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... morem.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... morem.html
---Wonderful girl. Either I'm going to kill her or I'm beginning to like her---
Dlatego mówi się, że są dobrzy grzybiarze i starzy grzybiarze..., a wiesz jaka jest różnica? a taka że dobrzy grzybiarze mogą nigdy nie zostac starymi grzybiarzami...
A tak na serio to trzeba miec spore doświadczenie jeśli chodzi o grzyby, a chocby nutka niepewności co do grzyba dyskwalifikuje go z menu...

A tak na serio to trzeba miec spore doświadczenie jeśli chodzi o grzyby, a chocby nutka niepewności co do grzyba dyskwalifikuje go z menu...
Pozdrawiam
- pablo_el_diablo
- Bardzo odważny
Tu niby malo jest grzybiarzy a o grzyby nie jest latwo - w polsce odwrotnie, tzn nie wiem jak jest obecnie ale watpie, zeby sie cos zmienilo. W NForest bylem raz - przypadkiem na grzybobraniu i przypadkiem znalazlem 3 podgrzybki nic wiecej wiec trzymam kciuki
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]