Joseeker Alowence

Gdzie kupić? Jak znaleźć?... Czyli garść porad na bieżąco !
ODPOWIEDZ
asiga
Gość

pt cze 12, 2009 1:39 pm

z gory przepraszam jesli zle miejsce postu wybralam... moje pytanie dot .. aplikowalem o JSA w marcu nastepnie podjelam prace wiecej niz 20 h tygodniowo wiec musialem sie wyrejestrowac, potem stracilem prace po i rejestrowalam sie ponownie na JSA ... do tego czasu od kwietnia pracuje mniej niz 16 g tygodniowo moja wyplata to 322 f miesiecznie niestety
czy w zwiazku z tym naleza mi sie jakies benefity ...
nie rozumie jednego skoro mozna sie ubiegac o JSa i mozesz pracowac mniej niy 16 g przeliczmy najnizsza stawke 5,73 *15 wychodzi ponad 80 funtow ... minut podatek to jakies 60 .. a zasilek wynosi 60 z groszami ... czy ktos wie o co tu chodzi ...
mozesz sie starac o zasilek gdy pracujesz mniej niz 16 h tygodniow ale twoja kwota nie moze przekraczac zasilku gdzie tu logika ... moze mi ktos to wyjasnic .... dziekuje
Awatar użytkownika
Jimmy
Zasłużony W Boju

pt cze 12, 2009 3:34 pm

Jeśli zarobisz 80Ł /tydz to nie zapłacisz podatku, bo nie przekroczysz kwoty wolnej od podatku która wynosi 6035Ł. Byc może możesz się ubiegac o inne benefity ale to wszystko zalezy od twojej sytuacji, (dzieci, mąż, samotna matka, etc..)
Pozdrawiam
a-rt

pt lip 24, 2009 10:19 pm

Najpierw powinnas nauczyc sie angielskiego
Natenczas
Zaczyna Działać

pt lip 24, 2009 11:26 pm

Schowaj sie "a-rt" ze swoimi zgryzliwymi uwagami. Faktem jest jednak, ze temat benefitow, a szczegolnie JSA nie jest tematem chetnie poruszanym, ze wzgledu na fakt, ze wiekszosc ludzi przyjechala tu pracowac a nie naciagac Panstwo na benefity. Naleza Ci sie one, jednak podejdz do tematu troche powazniej i popatrz na to z perspektywy osob, ktore naprawde ciezko pracuja, aby taki ktos jak Ty sobie zyl za czyjes. Zrob wszystko, aby poprawic swoj byt, ale niech benefity beda ostatecznoscia. Pamietaj jednak, ze Twoje ewentualne przejsciowe trudnosci ewaluuja dzieki benefitom i skonczysz tak jak cala reszta na garnuszku osob ciezko pracujacych z czego bedzie Ci sie szalenie trudno wydostac. Potem, gdy benefity sie skoncza, nabawisz sie typowej angielskiej depresji, bo bedziesz niezdara zawodowa. Podejmij sluszna decyzje.
Hoist the colours.
a-rt

sob lip 25, 2009 12:05 pm

!!!
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2009 12:22 pm przez a-rt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
e-admin
Administrator

sob lip 25, 2009 12:07 pm

A-rt przestań być taki uszczypliwy. Twoje uwagi zaczynają mnie męczyć. Pisz na temat i nie wytykaj innym ich błędów.
W regulaminie jest taki jeden punkt :
2. Kieruj się zasadą uprzejmości stosując dobre obyczaje. Przez szacunek dla innych, uzyskasz poszanowanie dla siebie. Wszyscy jesteśmy tutaj przyjaźnie i pomocnie nastawieni.
[img]http://www.obrazki.info/miniatury/SugarwareZ-253.gif[/img]

[b]Będziesz pisał na temat, nie będziesz spamował, będziesz...[/b]

[img]http://img526.imageshack.us/img526/6522/ubd3874.png[/img]
ODPOWIEDZ