Polska telewizja w Southampton
proponuje zajrzec do dzialu ogloszen polskich gazet polonijnych:-) nie bede reklamowac konretnej gazety...najlepiej wszystkie zebrac i popatrzec. Widzialam w jednej bezplatnej mnostwo ogloszen o montaz w calej UK.
Pozdr
A
Pozdr
A
---Wonderful girl. Either I'm going to kill her or I'm beginning to like her---
Witam
A ja polecam polskiego fachurę :)))
Rafał instaluje anteny oraz jest oficjalnym przedstawicielem wszystkich polskich platform cyfrowych.
Chłopak naprawdę wie co robi i ma bardzo przystępne ceny.
Jego numer tel.
Pozdrawiam i powodzenia
A ja polecam polskiego fachurę :)))
Rafał instaluje anteny oraz jest oficjalnym przedstawicielem wszystkich polskich platform cyfrowych.
Chłopak naprawdę wie co robi i ma bardzo przystępne ceny.
Jego numer tel.
Pozdrawiam i powodzenia
POLACY NIE GĘSI
I SWÓJ JĘZYK MAJĄ !!!
TYLKO DLACZEGO ???
W ANGLII
W NIEWOLNIKÓW SIĘ ZMIENIAJĄ !!!
I SWÓJ JĘZYK MAJĄ !!!
TYLKO DLACZEGO ???
W ANGLII
zbynioc, to ciekawe ze jest oficjalnym przedstawicielem polskich platform cyfrowych i 'wie co robi'. Pewnie wie tez, ze to co robi jest uznawane przez nielegalne przez zarowno cyfre jak i polsat.
Cytuje 'cyfre +':
"Korzystanie ze Sprzętu przez Abonenta.
1. Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej."
Jak sie na to zapatruje 'oficjalny przedstawiciel'?
Cytuje 'cyfre +':
"Korzystanie ze Sprzętu przez Abonenta.
1. Używanie Sprzętu (w tym Karty) dopuszczalne jest wyłącznie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej."
Jak sie na to zapatruje 'oficjalny przedstawiciel'?
ANECZKA25, ciekawe czy nie - racji trochę masz ale to co cytujesz jest treścią umowy polskiej. Szczerze mówiąc kiedy usłyszałem o tym to sam byłem zdziwiony, kiedyś pracowałem w canal+ więc znam dokładnie postanowienia wynikające z kontraktu.
Faktem jednak jest że jest oficjalnym przedstawicielem tych platform na terenie Wielkiej Brytanii.
Nie mam pojęcia jak została skonstruowana umowa dla abonentów tego kraju, ale postaram się tego dowiedzieć co jak i dam znać na forum.
Pozdrawiam.
Faktem jednak jest że jest oficjalnym przedstawicielem tych platform na terenie Wielkiej Brytanii.
Nie mam pojęcia jak została skonstruowana umowa dla abonentów tego kraju, ale postaram się tego dowiedzieć co jak i dam znać na forum.
Pozdrawiam.
POLACY NIE GĘSI
I SWÓJ JĘZYK MAJĄ !!!
TYLKO DLACZEGO ???
W ANGLII
I SWÓJ JĘZYK MAJĄ !!!
TYLKO DLACZEGO ???
W ANGLII
Dzieki zbynioc...nigdy nie spotkalam sie z umowami na Wielka Brytanie, dlatego bylambym bardzo ciekawa jak wygladaja..
Jak bedziesz cos wiedzial napisz prosze.
Pozdr
A
Jak bedziesz cos wiedzial napisz prosze.
Pozdr
A
- pablo_el_diablo
- Bardzo odważny
a to sotland tv jusz nie wystarcza?? :> hihi
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]
- pablo_el_diablo
- Bardzo odważny
eno, sory..
co do telewizji to wyslalem do polsatu mejla z prosba o wymiane dekodera na ten HD ready, kazali zaplacic 299 i podpisac umowe na 3 lata, skandal!!! ;)
co do telewizji to wyslalem do polsatu mejla z prosba o wymiane dekodera na ten HD ready, kazali zaplacic 299 i podpisac umowe na 3 lata, skandal!!! ;)
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]
Tak jak wczesniej mowilam, odbieranie polskiej telewizji na platwormach cyfrowych w UK jest nielegalne:
Artykul z onetu, w ktorym wypowiadaja sie rzecznicy platform:
http://wiadomosci.onet.pl/1516033,2678,kioskart.html
Artykul z onetu, w ktorym wypowiadaja sie rzecznicy platform:
http://wiadomosci.onet.pl/1516033,2678,kioskart.html
Aneczka ma rację, bo będąc w Polsce pytałam pana w Polsacie o to i przekazał mi,że tylko na terenie Polski jest możliwe bycie abonentem, a skąd polskie talerze w Anglii, zwyczajnie ludzie płacą rachunki w porozumieniu ze swoimi polskimi rodzinami, talerz jest przypisany pod polskim adresem...tak więc widać,że jak to bywa w normalnym przypadku pieniądze rozwiązują każdy problem, nawet ten prawny. ;)

Potwierdzam - mam te same dane. Posiadanie polskiej telewizji w UK jest nielegalne, a conajmniej kolidujące z regulaminem usługodawcy :)
Ale przeciez nie mowimy o tym, czy to legalne czy nie, tylko jak to zalatwic.
Mysle, że kazdy kto taką TV sobie zalozyl wie, na czym to polega..
Umowe podpisalismy w Polsce, pieniądze na abonament schodzą nam co miesiac z polskiego konta. Póki wilk jest syty i owca cala - nie widze problemu. I nie wydaje mi się, by uslugodawcom bylo na rękę ganiać za mną grożąc palcem, że nu-nu-nu - tak nie wolno. ;)
Ale przeciez nie mowimy o tym, czy to legalne czy nie, tylko jak to zalatwic.
Mysle, że kazdy kto taką TV sobie zalozyl wie, na czym to polega..
Umowe podpisalismy w Polsce, pieniądze na abonament schodzą nam co miesiac z polskiego konta. Póki wilk jest syty i owca cala - nie widze problemu. I nie wydaje mi się, by uslugodawcom bylo na rękę ganiać za mną grożąc palcem, że nu-nu-nu - tak nie wolno. ;)
GG: 3232456
Każda osoba posiadająca odbiornik telewizyjny, video, satelitę, bądź jakikolwiek sprzęt do odbioru sygnału telewizyjnego jest zobowiązana do umieszczenia opłaty za licencję telewizyjną.
Obecnie za odbieranie kolorowego obrazu zapłacimy rocznie £112,natomiast za czarno-biały obraz £ 37.50.Brak uiszczenia opłaty za abonament grozi karą pieniężną do £1000.
Oto sposoby zapłaty:
1)DIRECT DEBIT (zlecenie stałe)
2)ONLINE (na stronie internetowej www.tvlicensing.co.uk )
3)KARTA DEBETOWA BĄDŹ KREDYTOWA
4)URZĄD POCZTOWY (można zapłacić gotówką, czekiem a także savings stamps)
5)LIST (jedynie czek) Wyślij na adres:
Customer Service
TV Licensing
Bristol
BS98 1TL
6)PayPoint outlet (punkty znajdujące się w newsagents, off-licence, sklepach i na
stacjach benzynowych)
W razie przeprowadzki istnieje możliwość przeniesienia opłaty z poprzedniego na nowe miejsce zamieszkania. Należy wtedy zadzwonić pod numer : 0870 241 6468.
Można również napisać na adres:
The Address Management Centre
Television Licensing
Barton House
Bristol
BS98 1TL
Jeżeli nie potrzebujesz już licencji, za którą zapłaciłeś to możesz kwalifikować się do zwrotu części kosztów. Zadzwoń pod numer: 08705 33 77 22 albo napisz:
PO Box 410
TV Licensing
Bristol
BS98 1TL
Obecnie za odbieranie kolorowego obrazu zapłacimy rocznie £112,natomiast za czarno-biały obraz £ 37.50.Brak uiszczenia opłaty za abonament grozi karą pieniężną do £1000.
Oto sposoby zapłaty:
1)DIRECT DEBIT (zlecenie stałe)
2)ONLINE (na stronie internetowej www.tvlicensing.co.uk )
3)KARTA DEBETOWA BĄDŹ KREDYTOWA
4)URZĄD POCZTOWY (można zapłacić gotówką, czekiem a także savings stamps)
5)LIST (jedynie czek) Wyślij na adres:
Customer Service
TV Licensing
Bristol
BS98 1TL
6)PayPoint outlet (punkty znajdujące się w newsagents, off-licence, sklepach i na
stacjach benzynowych)
W razie przeprowadzki istnieje możliwość przeniesienia opłaty z poprzedniego na nowe miejsce zamieszkania. Należy wtedy zadzwonić pod numer : 0870 241 6468.
Można również napisać na adres:
The Address Management Centre
Television Licensing
Barton House
Bristol
BS98 1TL
Jeżeli nie potrzebujesz już licencji, za którą zapłaciłeś to możesz kwalifikować się do zwrotu części kosztów. Zadzwoń pod numer: 08705 33 77 22 albo napisz:
PO Box 410
TV Licensing
Bristol
BS98 1TL