Luzik, runfox! Pabla nie znasz? Jak zwykle podpuszcza, żeby nieco ożywić atmosferę :D
Moim pierwszym poważnym aparatem była Minolta Dynax 505si. Pamiętam, że frajdę sprawiało samo trzymanie w dłoni takiej ciężkiej maszynki, no i rzecz jasna, możliwości, jakie dawały ustawienia aparatu na rozmaitych programach. Mimo wszystko jednak, to, że i filmy i odbitki miały swoją cenę, zawsze było szkoda tych zepsutych (niedoświetlonych, rozmazanych lub po prostu źle wykadrowanych) klatek. Niemniej jednak, aparacik ten pozwolił nam na utrwalenie wielu wspaniałych miejść i chwil, szczególnie podczas naszych podróży po kraju i Europie.
Teraz pstrykam Canonem 350D, z którego jestem bardzo zadowolony. Pomimo tego, że nie traktuję fotografii profesjonalnie, daje się odczuć różnicę w możliwościach, jakie daje aparat cyfrowy. Nie chcę się tu jednak wdawać w odwieczny spór między tradycjonalistami, a zwolennikami postępu technicznego.
Co do osiągnięć, to po całym forumie, tu i ówdzie, rozrzucone są linki do rozmaitych galerii Użytkowników. To w Ciekawych miejscach, to w Hobby, to w Hyde Parku. Myślę jednak, żeby właśnie w dziale Hobby otworzyć temat, w którym będą wklejane jedynie linki do naszych zdjęć. Stworzymy swoistą galerię i w ten sposób będzie wiadomo, gdzie i czyich fotek szukać. Co wy na to?
A skoro już poruszyliśmy kwestię pokazu naszych prac, to pozwólcie, że przekieruję Was ponownie do tematu Polska Grupa Artystyczna.
http://www.sotland.pl/forum/viewtopic.php?t=1141 Zachęcam, szczególnie osoby mające już jakiś zbiorek ciekawych zdjęć lub grafik, do udziału w festiwalu sztuki lokalnej, o którym mowa w w/w ogłoszeniu.