Soton TV

Archiwum od 2006
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 9:48 pm

wiec tak ta scene wyobrazalam sobie jako taka wstawke wprowadzenie tylko zeby oddac ten klimat ze mowa o miescie titanica. w momencie wlanie kiedy oni stoja tak z tymi ramionami zrobic cos takiego takiego zwiniecie jakies nie wiem jak to sie fachowo nazywa i rozpoczac juz to co zamierzamy tylko no wlasnie co to ma byc, nad czym Ty myslales nad reportarzem czy dokumentem? a moze zrobmy oba...
Semper fidelis
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 9:51 pm

tak jeszcze jedna mysl mi sie nasuwa, jezeli bylby to dokument to proponowalabym przedstawic historie jeszcze z ta przed wojny w bialo czarnych barwach odda temu powagi i zarazem tego charakteru ze dzialo sie to kiedys, historie ta blizsza naszym czasom ujelabym kolorowo
Semper fidelis
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 9:59 pm

albo moze zacznijmy komediowo to wprowadzenie, niech juz bedzie ta scena z titanica i np zamienic sens i dialog ich np leonardo jest anglikiem a ona polka i on po angielsku a ona po polsku i ze o czyms gadaja sami nie wiedza o czym bo sie nie rozumieja.... hehe
Semper fidelis
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 10:05 pm

i ppotem np zrobmy z tego reportarz o mediacji kulturowej polsko angielskiej. jak sie rozwijala itp. czyli moze jak polacy zaczeli sie osiedlac tutaj rozwijac wspolne relacje, pokazac np roznice w kulturze brytyjskiej i polskiej tradycje architekture, budownictwo
Semper fidelis
Sotonski
Zaczyna Działać
Kontakt:

pn cze 30, 2008 10:05 pm

dobra mysl/mysli :)
reportaz, film....co to nie mialoby byc...kolejne pytanie: komu i po co?
Przepraszam. Nie strofuje, tylko szukam celu :)
Zatem bez obaw. To pytanie kazda ekipa filmowa sobie zadaje, bo trzeba trafic w odpowiednia grupe odbiorcow/widzow. U nich dzialaja dodatkowo kwestie finansowe - u nas na szcescie nie.
Pytam, bo jesli grupa docelowa maja byc np Anglicy, ktorym chcemy pokazac, ze znamy historie Soton, to bedzie sie to roznilo od reportazu dla Polakow, dzieki ktoremu np. dopiero dowiedza sie co to jest Titanic :)
"Pracuje z nudów i nudze sie w pracy :)"
Sotonski
Zaczyna Działać
Kontakt:

pn cze 30, 2008 10:07 pm

oooo....jestem pod wrazeniem..........o to mi wlasnie chodzilo w moich "wypocinach" na Youtube'ie.

Powoli zaczyna sie rysowac schemat.....szkoda tylko ze tylko 2 osoby maja wizje :)
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 10:12 pm

tak jak wyzej napisalam jako komedia to myslalam zeby uswiadomic anglikom ze roznice pochodzenia nie robia wiekszej roznicy :wink: a jeszcze jeden pomysl np tak jak jest brama na high street ja bym zrobila z tego plot pawlaka niech pawlak to polak a kargul anglik wymyslic jakis watek o co sie kloca tak na wstepie zeby pokazac anglikom ze nie bylo latwo nam na poczatku tutaj i bylu spory a pozniej zakonczyc rozburzeniem bramy i slubem pwakowej z kargulem ( ich wnuczat) hehe nie nie zartuje tak serio to jest dobry pomysl pokazac lokalnym anglikom ze nie przyjechalismy tutaj po benefity jak twierdza ale ze sie tez interesujemy ich kultura, moze oni sami nie maja takich dokumentow czy reportarzy
Semper fidelis
Sotonski
Zaczyna Działać
Kontakt:

pn cze 30, 2008 10:18 pm

nasuwaja sie kolejne pytania:
1. Prawa autorskie (a o tym bede jeszcze wiele razy wspominal)
2. Charakteryzacja (koszt)

Ale mozna inaczej....:)

Poczatek - film niemy - czarno-bialy
Lodka zamiast Tytanica
Na lodce zgniot jak diabli - 20 Polakow :)
Rozbijaja sie nad brzegiem...
Jeden z Polakow krzyczy i pojawia sie napis jak w starym kinie: "Ty tani C....." na to angole: "Exactly! Titanic! That's good name for our Ship"
sonyak
Zaczyna Działać

pn cze 30, 2008 10:22 pm

Koncowka znakomita :) :lol: :lol: :lol:
poprosze litr feromonow i szczypte adrenaliny
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 10:23 pm

a nie wie ktos czy np w trakcie II wojny Sw jacys Polacy nie trafili do RAF-u albo, czy brali udzial w obronie wysp? niekoniecznie w II ws. kurcze jak znajde kawalek czasu to bym cos poszukala na ten temat myslalam tez nad pokazaniem jak rowniez i nasi rodacy brali aktywny udzial w obronie wysp.
Semper fidelis
Sotonski
Zaczyna Działać
Kontakt:

pn cze 30, 2008 10:28 pm

Np Dywizjon 303 i inne np. na samototach Spitfire, ktore de facto byly montowane w Soton i zaprojektowane przez R.J. Mitchell ktory pochodzil z tego miasta i jest pochowany na cmentarzu kolo The common.
Dywizjonow jak dobrze pamietam bylo kilka...i Anglicy ponoc pamietaja ich nazwiska.
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 10:28 pm

hehe dobre, nie ma co. :wink:
hmmm to jak tak to moze tez pokazmy dzielo o obrotach cial niebieskich mozemy byc dumni bo to Kopernik odkryl ze ziemia sie kreci i taki krotka scenka krecacej sie kuli pozniej jak sie ziemia kreci to i w glowie sie kreci i np niech w tej lodce bedzie jeden angol ktory wyglada jakby niewygladal i siedzial zakrecony probojac jakas angolke wokol palca zakrecic
Semper fidelis
Awatar użytkownika
madziula
Bardzo odważny

pn cze 30, 2008 10:30 pm

zartuje teraz ale jakos moja wyobraznia jest jak Pacific. kurcze z checia bym jeszcze podebatowala ale niestety 12stki teraz mam w sumie i 2 prace wiec musze leciec, ale jutro kolo 8 wieczorem bede wiec czekajkcie ze wszystkim na mnie :roll: :roll:
Semper fidelis
Sotonski
Zaczyna Działać
Kontakt:

pn cze 30, 2008 10:33 pm

a pozniej sprzedamy material do Discovery i zarobimy na tym krocie a potem do paki za prawa autorskie hehehe :)

Kopernik, Chopin, Curie Sklodowska? Czemu nie... nie wiem tylko, czy beda Angole zainteresowani.
Choc z drugiej strony kazda dobra inicjatywa wiaze sie z ich zainteresowaniem, bo nic o nas nie wiedza i ich to denerwuje.
Dziwia sie tez otwarcie czemu Polacy nic nie organizuja, wiec im dajmy co chca. Ot co. Tylko ile to bedzie nas kosztowac - wysilku i/lub kasy?
Sotonski
Zaczyna Działać
Kontakt:

pn cze 30, 2008 10:36 pm

aaaaa...chyba nie musze nikomu wspominac o Bennym Hillu?
Urodzil sie i mieszkal na 22 Westrow Gardens i jest pochowany na cmentarzu kolo General Hospital....ale jak ktos tego nie wie, to niech mi sie nie klania na ulicy i nie mowi: "dziendobry ksieze proboszczu" :P
ODPOWIEDZ