polskie znizki
- pablo_el_diablo
- Bardzo odważny
a ja nie placze, moj znajomy litwin kupil bmke a ze jest mlody to znalazl najtansza opcje za 1700 - a ze rozlozyl na rok to 160 miesiecznie mu wyszlo. za auto dal 1700. dziekuje
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]
- ksg1946
- Zasłużony W Boju
- Kontakt:
Odpowiedniego tematu nie znalazlem a nowego nie bede zakladal. Wiadomo ze jak szukasz ubezpieczenia na samochod to korzysta sie bezposrednio ze strony jakiejs tam firmy badz tez przez wyszukiwarki typu moneysupermarket.com itp. Mnie natomiat zastanawia czy jest wyszukiwarka ktora znajac Twoje dane na temat znizek, wieku, lat posiadania prawka itd. podpowie jaki samochod mozna zakupic aby ubezpieczenie bylo niskie, mam namysli odwrotne dzialanie czyli wyszukiwanie samochodu do ubezpieczyciela. Troche nagmatwalem ale chyba zalapiecie o co chodzi
- FISHERMAN
- Zasłużony W Boju
Nie wiem czy istnieje taka strona ale ...
... sprawdz w necie ktore auta maja insurance group nr 1 - one z teorii powinny byc tanie w ubezpieczeniu .... ale w moim przypadku ubezpieczenie group 1 a group 7 to roznica paru funtow.
W autotraderze jest opcja zeby ci przy ogloszeniu pokazywalo mniej wiecej koszt ubezpieczenia ( musisz podac swoje dane ).
... sprawdz w necie ktore auta maja insurance group nr 1 - one z teorii powinny byc tanie w ubezpieczeniu .... ale w moim przypadku ubezpieczenie group 1 a group 7 to roznica paru funtow.
W autotraderze jest opcja zeby ci przy ogloszeniu pokazywalo mniej wiecej koszt ubezpieczenia ( musisz podac swoje dane ).
Rybaku dobrze prawisz...generalnie chodzi tu o grupę ubezpieczenia, czyli sprawdzasz w jakiej grupie jest twoje autko i już wiesz, że możesz płacic mniej, aczkolwiek nie koniecznie bo załóżmy, że ja mam autko w grupie np. 13 ale mam 7lat bezwypadkowej jazdy, wiek ponad 3X lat, żonaty, etc....a ktoś jest 22 letnim kawalerem ze świeżym prawem jazdy bez żadnych zniżek, ale ma autko w grupie ubezpieczeniowej 2 i tu może się okazac że ten delikwent będzie płacił więcej niż ja.
Więc jak widzicie na podanym przykladzie samo auto to nie wszystko dochodzi do tego wiele czynników które się składają na koszt ubezpieczenia.
Odpowiadając na posta ksg zajrzyj sobie tu:http://www.carinsurancegroups.co.uk/
i możesz sobie znaleźc autko w grupie ubezpieczeniowej od 1-5 i wtedy masz szanse na tańsze ubezpieczenie.
Więc jak widzicie na podanym przykladzie samo auto to nie wszystko dochodzi do tego wiele czynników które się składają na koszt ubezpieczenia.
i możesz sobie znaleźc autko w grupie ubezpieczeniowej od 1-5 i wtedy masz szanse na tańsze ubezpieczenie.
Pozdrawiam
- ksg1946
- Zasłużony W Boju
- Kontakt:
Czyli nie ma takiej stronki ktora do Twoich danych wyszuka samochod chronologicznie od najtanszej opcji ubezpieczenia wzwyz? Moglby ktos z tubylcow wpasc na taki pomysl i stworzyc taka stronke.Jimmy pisze:Rybaku dobrze prawisz...generalnie chodzi tu o grupę ubezpieczenia, czyli sprawdzasz w jakiej grupie jest twoje autko i już wiesz, że możesz płacic mniej, aczkolwiek nie koniecznie bo załóżmy, że ja mam autko w grupie np. 13 ale mam 7lat bezwypadkowej jazdy, wiek ponad 3X lat, żonaty, etc....a ktoś jest 22 letnim kawalerem ze świeżym prawem jazdy bez żadnych zniżek, ale ma autko w grupie ubezpieczeniowej 2 i tu może się okazac że ten delikwent będzie płacił więcej niż ja.
Raczej nie ma ale nawet gdyby była to mało kto kupuje auto kierując się tylko kosztem ubezpieczenia! Kobiety zwracają uwagę na kolorCzyli nie ma takiej stronki ktora do Twoich danych wyszuka samochod chronologicznie od najtanszej opcji ubezpieczenia wzwyz? Moglby ktos z tubylcow wpasc na taki pomysl i stworzyc taka stronke.

Pozdrawiam
Kompletnie mi to wyleciało z głowy sonyak, to przecież naturalne że kobiety kierują się "rozmiarem" , a w przypadku samochodów koloremsonyak pisze:a zwracam uwage nie na kolor, ale na rozmiar ;)

Pozdrawiam