wysylanie pieniedzy do polski
ooooooo slwepa jestem ale mi pobrali tylko jedna oplate :? dziwne
[img]http://img.userbars.pl/23/4487.png[/img] [img]http://img.userbars.pl/32/6346.gif[/img]
Bóg mnie stworzył,diabeł opętał.Na zawsze będę
grzeszna i święta...
gg:2306643
Bóg mnie stworzył,diabeł opętał.Na zawsze będę
grzeszna i święta...
gg:2306643
paypal uk - paypal pl - te sa ,,bezpłatne''
Wszedzie w Natwest czy innej instytucji jest jeden mały kruczek zwany przelicznikiem walutowym - wysylajac funty ktos wyplaca zlotowki ale po jakiemu, to juz bank reguluje....
P.S. nic nie jest za darmo
Wszedzie w Natwest czy innej instytucji jest jeden mały kruczek zwany przelicznikiem walutowym - wysylajac funty ktos wyplaca zlotowki ale po jakiemu, to juz bank reguluje....
P.S. nic nie jest za darmo
[img]http://www.obrazki.info/miniatury/SugarwareZ-253.gif[/img]
[b]Będziesz pisał na temat, nie będziesz spamował, będziesz...[/b]
[img]http://img526.imageshack.us/img526/6522/ubd3874.png[/img]
[b]Będziesz pisał na temat, nie będziesz spamował, będziesz...[/b]
[img]http://img526.imageshack.us/img526/6522/ubd3874.png[/img]
jak masz konto w polsce to otwierasz sobie drugie konto na paypal.pl i powiedzmy pod innym e-mailem. w ten sposob mozesz sam sobie przelac kase z anglii do polski. Dodam, ze jak otwierasz konto na polskim paypalu to mozesz wybrac sobie glowna walute....
ustawiasz na GBP to nic nie placisz za przewalutowanie (przelewik jest wtedy oczywiscie za free). polecam tez bzwbk konto <30>30 oczywiscie pojawiaja sie oplaty.... c.d.
podpinasz konto walutowe pod konto paypal.pl i.... pieniazki bezpieczne laduja w banku w GBP za FREEEEEE. prawda ze proste

podpinasz konto walutowe pod konto paypal.pl i.... pieniazki bezpieczne laduja w banku w GBP za FREEEEEE. prawda ze proste

son of the blue sky
gg8299338
gg8299338
- globares
- Bardzo odważny
- Kontakt:
moja kasa za kazdym razem idzie 2 lub 3 dni :?brzydula pisze:ja również polecam biuro Mark na Portswood 34a Padwell Road tel 02380 211 037. szybko, tanio i solidnie. pieniążki były w Polsce już na drugi dzień. :D
Ciężko, ciężko żyć na świecie,
Kiedy płacze się i szlocha,
Jeszcze ciężej żyć bez kogoś,
Kogo się ogromnie kocha.
Kiedy płacze się i szlocha,
Jeszcze ciężej żyć bez kogoś,
Kogo się ogromnie kocha.
- ksg1946
- Zasłużony W Boju
- Kontakt:
Czy wysylal ktos ostatnio pieniedze do Polski przez PayPal?? Interesuje mnie ile pobiera PayPal za przelew miedzynarodowy czyli ze zmiana waluty. Ponoc wydaje sie to takie proste i tanie ale haczyk na pewno jest i zastanawiam sie czy nie lepiej skorzystac jednak z jakiejs placowki na miejscu. Z tego co wyczytalem to PayPal bierze 0,85% od sumy jaka wyslemy. W jaki sposob przeliczany jest kurs z funta na zlotowke? Czy to bedzie kurs banku w ktorym mamy polskie konto lub tez na ktore przelewamy?
Ktos ogarniety moglby to wyjasnic?
Ktos ogarniety moglby to wyjasnic?
Nie wiem po jakim kursie wymieniają funta w paypal, ale pieniadze idą 2-3 dni, co w tym czasie może znacząco się zmienić. Poza tym pobierają chyba prowizje od przelanych pieniędzy procentowo, co moim zdaniem przy większych kwotach się nie opłaca... Ja ostatnio robiłem przelew w unitransfer.co.uk i jestem zadowolony. Przelałem 1990 funtów (powyżej 2000 wymagają więcej dokumentów) i na drugi dzień miałem na koncie. Pieniadze przelewałem w zeszły czwartek i w piątek miałem już wszystko w pl, po kursie- 5,14, do tego jedynie opłata za przelew 4 funty (opłata jest stała, bez znaczenia jaką kwotę przelewamy). Wejdz na ich stronkę i poczytaj sobie może Ci to bardziej podpasuje. Mają najlepszy kurs z tego co patrzyłem na podobne strony np: transfer24.co.uk, england.pl itp. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz. Pozdrawiam.
Widzisz kurs jest może i lepszy, ale wszystko zależy od tego ile tak naprawdę wysyłasz. Zakładając, że byłaby to znacznie mniejsza kwota np. 50 funtów a nie 1990 funtów (opłacenie cyfry+, zakupy na allegro itd) to nie opłaca Ci się wysyłać tego za 4 funty, skoro np. wspomniany przez Ciebie transfer24.eu pobiera tylko 0,95 funta, czyli ponad 3 funty mniej.Jocker pisze:Nie wiem po jakim kursie wymieniają funta w paypal, ale pieniadze idą 2-3 dni, co w tym czasie może znacząco się zmienić. Poza tym pobierają chyba prowizje od przelanych pieniędzy procentowo, co moim zdaniem przy większych kwotach się nie opłaca... Ja ostatnio robiłem przelew w unitransfer.co.uk i jestem zadowolony. Przelałem 1990 funtów (powyżej 2000 wymagają więcej dokumentów) i na drugi dzień miałem na koncie. Pieniadze przelewałem w zeszły czwartek i w piątek miałem już wszystko w pl, po kursie- 5,14, do tego jedynie opłata za przelew 4 funty (opłata jest stała, bez znaczenia jaką kwotę przelewamy). Wejdz na ich stronkę i poczytaj sobie może Ci to bardziej podpasuje. Mają najlepszy kurs z tego co patrzyłem na podobne strony np: transfer24.co.uk, england.pl itp. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz. Pozdrawiam.
Wszystko zależy od sytuacji....