Zamieszki pomiedzy muzlumanami i Polakami w Southampton
No i po sprawie , brytyjska prowokacja zwalania winy na beneficiarzy z polski znalazla swoj koniec w lakonicznym zdaniu powyzej . Nikt nam nic nie wyjasnil wiec sami sie musimy domyslac bez wtykow z wladza .
przed Squerem prawie co weekend sa jakies bojki na tle "rasowym" ja widzialem conajmniej 3. jak polacy bili anglikow, jak muzulmanie bija polakow, jak polacy bija polakow. jakos nikt z tego walk na tle rasowym nie robi.
A z ciekawosci, po czem wnosisz ze to muzulmanie byli?taslehoff pisze:jak muzulmanie bija polakow, jak polacy bija polakow. jakos nikt z tego walk na tle rasowym nie robi.
gg2833495
[img]http://images49.fotosik.pl/33/c0194fb46e7b99ff.jpg[/img]
Everyone is entitled to my opinion.
Pauli ma racje.
Niepowinno sie powielac stereotypow i wszystkich wrzucac do jednego muzulmanskiego worka. Czy ich lubimy czy nie to tez ludzie i nalezy im sie szacunek przynajmniej taki jakim Oni nas darza.
Niepowinno sie powielac stereotypow i wszystkich wrzucac do jednego muzulmanskiego worka. Czy ich lubimy czy nie to tez ludzie i nalezy im sie szacunek przynajmniej taki jakim Oni nas darza.
Hoist the colours.
chciałem nakreśli typ czlowieka jednym slowem, nie obrazajac ich religii. poporsut wygladał jak muzulmanin. ciemna skóra lecz nie jak u murzyna, ciemne włosy, mowił jak Amir z komedii o tym jak uciekaja z quantanamo.pauli pisze:A z ciekawosci, po czem wnosisz ze to muzulmanie byli?taslehoff pisze:jak muzulmanie bija polakow, jak polacy bija polakow. jakos nikt z tego walk na tle rasowym nie robi.
to jest sarkazm? a jak nie to masz zly reaserch. Kto nas darzy i jakim szacunkiem? na kazdym kroku widac ze oni mysla o osbie i maja generalnie gdzies inne rasy. dla przykladu:Natenczas pisze:Pauli ma racje.
kbbieta nie wpuszczona z psem do autobusu
czy tez ostatnio przykład na okeciu.
A jak wyglada muzulmanin? Tak jeszcze raz z ciekawosci,ciemna skore ma sporo ludzi niekoniecznie muzulmanskiego wyznania i ciemne wlosy nawet wiecej, a Amira nie znam niestety :wink: . Jakies wytyczne? Krzyczeli , ze to w imie Allaha? No skad wiesz, ze to muzulmanie byli? Przy czym wizualnie opisujac domniemanych wyznawcow , religie jakos trudno obrazic? :D , co? Niom i uprzedzenia rasowe sa IMO jednak glupie. Jacy oni, muzulmanie? Rownie dobrze z twojego opisu mogli tez to byc Albanczycy( katolicy po pachy) czy Portugalczycy. Rozumiem, mozna kobitke w chustce przypisac do islamu, no i kwefie i burce, ale tak poza tym...taslehoff pisze:chciałem nakreśli typ czlowieka jednym slowem, nie obrazajac ich religii. poporsut wygladał jak muzulmanin. ciemna skóra lecz nie jak u murzyna, ciemne włosy, mowił jak Amir z komedii o tym jak uciekaja z quantanamo.pauli pisze:A z ciekawosci, po czem wnosisz ze to muzulmanie byli?taslehoff pisze:jak muzulmanie bija polakow, jak polacy bija polakow. jakos nikt z tego walk na tle rasowym nie robi.
gg2833495
chciałem poprostu jak najszybciej opisac dana osoba. zamiast: mezczyzna, o ciemnej karnacji skory, ale nie czarne, takiej pomiedzy biała a czarna, z czarnymi wlosami. napisalem muzlumanin. bo szybciej i wszyscy wiedza o co chodzi.
W ogole do czego zmierzasz? chcialem poprostu nakreslic sytuacje. bez obraźliwych stwierdzen a Ty czlowieku czepiles sie ze to nie jest muzulmanin czy tez byl. wszystko jedno. przeciez nie bede sie rozpisywal co do charakterystki wyglada. po za tym tam co tydzien sie bija wiec raz na jakis czas Moze sie zdarzyc muzulmain. wiec proponuje wyladowywac sie na kims innym.
Paczpani, ja do tej pory nie bylam swiadoma, ze kazdy ciemniejszej karnacji facet to muzulmanin. Mogl sie widocznie zdarzyc.Ciekawosc mnie zarla, ot co, dzieki za uchylenie rabka tajemnicy.taslehoff pisze:W ogole do czego zmierzasz? chcialem poprostu nakreslic sytuacje. bez obraźliwych stwierdzen a Ty czlowieku czepiles sie ze to nie jest muzulmanin czy tez byl. wszystko jedno. przeciez nie bede sie rozpisywal co do charakterystki wyglada. po za tym tam co tydzien sie bija wiec raz na jakis czas Moze sie zdarzyc muzulmain. wiec proponuje wyladowywac sie na kims innym.
gg2833495
Widac chyba nikt tak naprawde nie widzi roznicy miedzy muzulmaninem a np hindusem.
Faktycznie sprawa nie jest prosta. Tak czy inaczej nie wrzucajmy Ich do jednego worka i nie obrazajmy.
Do taslehoff: research mam mysle lepszy od Twojego, bo jak narazie to Ty uzewnetrzniach swoja antypatie bardziej niz ludzie z dalekiego wschodu.
Faktycznie sprawa nie jest prosta. Tak czy inaczej nie wrzucajmy Ich do jednego worka i nie obrazajmy.
Do taslehoff: research mam mysle lepszy od Twojego, bo jak narazie to Ty uzewnetrzniach swoja antypatie bardziej niz ludzie z dalekiego wschodu.
Hoist the colours.
smutne się rzeczy dzieją na tej ziemi, że ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
a czy owi ludzie znają różnice pomiedzy rzymskokatolikami a greckokatolikami? Wiesz, pytałeś? niewydaje mi się. nie bądz polska akcją humanitarną i HFPC w jednym.
ps. szczekacie nie pod tym oknem
a czy owi ludzie znają różnice pomiedzy rzymskokatolikami a greckokatolikami? Wiesz, pytałeś? niewydaje mi się. nie bądz polska akcją humanitarną i HFPC w jednym.
ps. szczekacie nie pod tym oknem
No wlasnie. Nie wiedza wiec nas nie nazywaja ogolnie greckokatolikami.
I jak narazie bracie to Ty szczekasz...na nas, na nich, a karawana jedzie dalej, z Toba czy bez Ciebie.
Jak spiewal Big Cyc:
"Polak rasista, kazdy to powie,
Nikt tu nie lubiec czarny czlowiek".
I jak narazie bracie to Ty szczekasz...na nas, na nich, a karawana jedzie dalej, z Toba czy bez Ciebie.
Jak spiewal Big Cyc:
"Polak rasista, kazdy to powie,
Nikt tu nie lubiec czarny czlowiek".
Hoist the colours.