Ja swoją przygodę z kompami zacząłem jakieś 15 lat temu, ech te pierwsze PCty z samym DOS i takimi parametrami że szkoda gadać... :)
Mój pierwszy komputer, kupiony w 1996r posiadał:
Procesor: Pentium 100 MHz
RAM: 8MB
K.graficzna: S3 z 0,5MB pamieci
K.dżwiękowa: brak
Napęd optyczny: brak
Napęd HDD: Caviar 800MB (czyli jakieś 0,8GB)
Monitor: 14'' baniak
SO: brak

i zapłaciłem za niego ponad 3,5 tys zł!
Obecnie:
P4 2,4GHz
1 GB RAM
K.graficzna: GF 6200 z 256MB RAM
K.dźwiękowa: stary SB 128 PCI - jeszcze nie zmienam, jakiś sentyment

Napęd optyczny: LG DVD-RW
Napędy HD: MAXTOR 160GB, Samsung 120GB i Caviar 80GB
Monitor: LCD Benq 19''
SO: a jaki mi się chce

wydatek - nie wiem, nie pamiętam. Miałem w PL przez 2,5 roku kafejkę internetową i ten komp został mi po jej likwidacji :D
Dodam że tylko pierwszy komputer kupiłem cały, potem ciągle modernizowałem już sam. Obecnie mam dużo doświadczenia w składaniu komputerów i nie tylko.
Jeśli komus padnie komp, straci dane to może się do mnie zgłosić. Posiadam programy przy pomocy których jest 90% szans na odzyskanie danych. Jeśli chodzi o zabezpiecznie dostępu do komputera (włamania) również jestem w stanie pomóc i zaradzić. Zapomniałes hasła do kompa cy do windowsa? Jestem w stanie i tu pomóc :)
Eeee, zabrzmiało jak reklama a nie miałem takiego zamiaru. Po prostu znam się na tym i chętnie pomogę jeśli ktoś ma problem lub ma kompa ale nie zna się na tyle, żeby coś naprawić czy zmodernizować.
Chętnie tez pogdam z kimś na te tematy.
Ostatnio programuję (hehe, ale to brzmi śmiesznie) grę strategiczną opartą o przeglądarkę www opartą na moim pomyśle. Chętnie poznam kogoś kto zechciałby mi w tym pomóc :) Możemy razem stworzyć coś wyjątkowego, mam nadzieję :)
Odpisze ktoś?