Moim zdaniem w kawiarni nie serwuje sie "starterów", tym bardziej dań głównych tylko zazwyczaj desery, ciasto do kawy lub herbaty, więc nie jest to aż tak ogromna wiedza żeby ktoś nie mógł tego złapac w kilka dni, więc śmiało można wyszkolic taką osobę w tydzień do serwowania ciasta i kawy.... to nie jest pl ze idziesz i ci klada wszystko na raz na stol. Starter musi byc pierwszy .. jak ludzie skoncza jesc dostaja drugie danie itp ....... a takich regul przy serwowniu jest mase.
Co do reszty postu to masz rację w DOBREJ RESTAURACJI musi pracowac doświadczony kelner ale takich w tym mieście niestety nie ma za wiele. A na koniec ciekawostka kulinarna: w europie w 2008 roku było 14 restauracji które mogą sie poszczycic trzema gwiazdkami od michelin (tzw. Czerwony przewodnik Michelin) który jest wyrocznią w świecie kulinarnym, więc wśród tych 14 restauracji 3 znajdują sie w UK (w tym roku dołączyła czwarta) jedna we włoszech i reszta we francji...a tak dla wielbicieli polskich retauracji dodam że w Polsce nie ma ani jednej Restauracji która posiadałaby chocby jedną gwiazdkę od Michelin.
Więc to obrazuje jakim kulinarnym mocarstwem jest Polska.