juz 3 raz mi sie zdarzylo ze kasa nie przyszal na czas (2 dni po terminie) i direct debit sciagnelo wiecej niz bylo na koncie wiec moj bank kolejny raz pociagnal mi 15£ z miesiecznej oplaty plus 6 za kazdy dzien nie splaconego debetu.. :( zaczyna mnie to wkur..zac zwlaszcza ze za konto place 8 funtow i sie zastanawiam czy maja w angli jekies konto bezplatne (za free z dostepem do netu?) uzywam praktycznie tylko karty wiec nic nie zalatwiam w banku..
p.s. moj bank to lloyds..
p.s.2 znalazlem ALLIANCE & LEICESTER PLC czy ktos moze cos powiedziec o nich? bo wydaja sie bardzo przyjazni :)
jaki bank najtanszy ?
W zasadzie każdy bank oferuje bezpłatne konto, i to od ciebie zależy co wybierzesz, ale wszędzie wciskają ci konto z "pakietem", różnych mniej lub bardziej potrzebnych "narzędzi" tylko dlatego żeby sprzedac produkt i dostac z tego tytułu jakis % od sprzedaży.
To że pieniądze nie dochodzą na czas to nie jest wina banku tylko twojego pracodawcy lub firmy która prowadzi płatności u was.
Proponuję ci idź do banku poroś o ustawienie overdraft (debet) na kwotę jaką mogą ci dac to w zasadzie nic nie kosztuje a bardzo ułatwia sprawę własnie w takich przypadkach jak twój i problem z głowy.
Co do pakietu jaki masz bo masz zapewne silver account to możesz WYKORZYSTAC np. ubezpieczenie telefonu, ubezpieczenie podróżne, breakdown cover (jeśli masz auto) + kilka inych gażdzetów, wkoncu za to płacisz :D
To że pieniądze nie dochodzą na czas to nie jest wina banku tylko twojego pracodawcy lub firmy która prowadzi płatności u was.
Proponuję ci idź do banku poroś o ustawienie overdraft (debet) na kwotę jaką mogą ci dac to w zasadzie nic nie kosztuje a bardzo ułatwia sprawę własnie w takich przypadkach jak twój i problem z głowy.
Co do pakietu jaki masz bo masz zapewne silver account to możesz WYKORZYSTAC np. ubezpieczenie telefonu, ubezpieczenie podróżne, breakdown cover (jeśli masz auto) + kilka inych gażdzetów, wkoncu za to płacisz :D
Pozdrawiam
- pablo_el_diablo
- Bardzo odważny
zrob sobie overdraft tzn idz i go zazadaj, mi chcieli dac 1500 ale wzialem 500, poszedlem z awanturom do barklejsa bo mi grozili karom 30f za wejscie na debet 8 f bodajze. a konto mam za darmo bo jak sciagali 4 f w miesiacu to poszedlem z awanturom :D
[img]http://img9.imageshack.us/img9/1132/newmz.gif[/img]
- m.arta_j.ankowska
- Zaczyna Działać
widocznie tak jak jimmy powiedzial masz siler - jesli sam tego nie wybrales nie powinni ci pobierac zadnej oplaty. Konto Classic jest darmowe, masz z nim dostep do internetowego konta oraz normalna karte Visa