ZWIAZEK POLKI Z MUZŁUMANINEM

Czyli groch z kapustą.
Wszystko co nie pasuje do innych działów.
Awatar użytkownika
e-admin
Administrator

śr kwie 18, 2007 11:08 pm

Do tematu : Rozmawialam kiedys z jednym muzlumaninem. Powiedzial mi, ze Polki sa glupie chodząc i zadajac sie z jego kolegami (a sam lata za Polkami ). Dlaczego ? Zbyt wieka roznica kultur, religii i duchowości. Powiedział rownież, ze nigdy Polce nie wyjdzie taki zwiazek i ze wiekszosc NAS jest naiwna. :]

PS. RAsizm. Ja nie widze tutaj żadnego rasizmu , sa tylko wypowiedzi, ktore hmm no nic z rasizmem nie maja wspolnego. NAzwa Ciapaty okay. Ale to jest normalne ludzkie zachowanie, ze rozne narodowosci nadaja sobie brzydkie i brzydsze nazwy. Chociaz sama zastanawiam sie od jakiego slowa Ciapaty sie wywodzi. Może od placków Ciabbata ? Moze od ciapy(ulewy) ? ;) Szczerze słyszalam gorsze slowa na azjatow. Z cała pewnościa nie pozwolimy na uzywanie tych gorszych przydomkow.
Bylam kiedys na st. mary rd w sklepie wychodze a tu kilku muzlumanow do mnie ... hej baby ! do you want some jigi jigi (nie wiem jak to sie pisze)Wscieklam sie strasznie ....... i serio moze my polacy zlodzieje jestesmy i tak na nas mowia (coz nie zaprzeczymy) :( ale co niektorych zachowanie tez jest niewłaściwe i dlatego dostaja NAZWY.
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

śr kwie 18, 2007 11:29 pm

Jest taki chleb Chupathi, indyjski aliba i inny. Stad ta etymologia. Nie ciabbata to wloskie jest.
Awatar użytkownika
e-admin
Administrator

śr kwie 18, 2007 11:50 pm

No to mamy wyjasnienie .. na Wlochow mowią makaroniarze od makaronu,na POlakow - jam roll, till roll, payroll, russian shopers... ;) a na muzlumanow - ciapaci .....
:]
Awatar użytkownika
rem
Zaczyna Działać

czw kwie 19, 2007 9:04 am

Czesc Aneczka25 - widze ze znalazly dziewczyny odpowiedz na nazwe Ciapaci - lepsza taka sadze niz kolorowi,czarni itp.
Dlaczego mamy byc dumni z naszych rodaczek - albowiem cala europa w tym wiekszosc mieszkancow bliskiego wschodu ,azji oraz afryki przyznaje racje ze Polki to najpiekniejsze dziewczyny w Europie.I z tego co slysze od znajomych z pracy jest duze zapotrzebowanie na polska mloda krew...
Wkurza mnie i nie tylko mnie ta naiwnosc wsrod Polek ktore tak latwa wskakuja w ramiona powyzszych i mysla ze Pana Boga za nogi zlapaly.
Jezeli gosc wyznaje wiare muzulmanska to nie ma prawa ozenic sie z kobieta innej wiary - tylko wylacznie wtedy gdy ona przejdzie na jego wiare.
Z tego co widze to Ci wyznawcy Allaha traktuja nasze Polki jako latwe kaski.
Sorry jezeli ktoras z dziewczat poczuje sie urazona ta wypowiedzia ale niestety nasze rodaczki same sobiezapracowaly na opinie ze sa - latwe.
Przejdzcie sie tylko po Bambolandzie wieczorkiem we dwie lub trzy a zostaniecie narazone na nie tylko na ten rozbierajacy do naga wzrok ale rowniez na propozycje czy gwizdy czy teksty w rodzaju "pokaz ...pke dam ci ciastko"
Kiedy mieszkalem w Polsce nie znalem tej kultury (hindu,muslim,islam),nikt mi nie przeszkadzal i nie wiedzialem co to jest rasizm. Po kilku spedzonych latach w UK wsrod tych ludzi przyznaje ze czuje wewnetrzna niechec.Spotkalem sie z wieloma przypadkami niegodziwosci,falszem i obluda z ich strony.O przypadkach gwaltow oraz pobic na Polkach nie bede pisal choc znam osobiscie trzy takie dziewczyny. NIe moge stwierdzic oczywiscie ze wszyscy sa tacy - znam kilku,pracuje z nimi i sa w porzadku.Mowiac -czuje niechec - nie wiem moze ktos mnie oskarzy ze to rasizm ale na pewno w przyszlosci wlasnej corce nie pozwolilbym wyjsc za maz za mezczyzne innej wiary tu muzulmanina. Sposob traktowania prze nich kobiet rozni sie bardzo od naszego.Rozumiem Aneczka25 ze czasami prawda czy rzeczywistosc boli ale nie rozumiem kogo w tym wypadku chcesz bronic.Wykorzystywane Polki czy ich wykorzystywaczy.
Czy jestem zazdrosny o to i nie toleruje tego.? NIe , nie jestem zazdrosny.
Wkurzam sie na taki stan i ot co- moge sobie jedynie popisac o tym tutaj lub popaplac ze znajomymi a moja kuzynka nadal bedzie wierzyla swiecie ze jest z grekiem bo gosc ma grecki lewy paszport a pochodzi z Albanii i ma trojke dzieci na utrzymaniu i zone w swoim kraju.:)
Pozdrawiam
Rem
Zyjcie Wiecznie
Awatar użytkownika
ANECZKA25
Administrator

czw kwie 19, 2007 6:25 pm

rem--> muslim = muzulmanin, czyli wyznawca Islamu (to apropos tego ze wsadziles do jednego worka slowka islam, muslim, hindu)
Mnie osobiscie wkurza ludzka ignorancja. Nikogo nie bronie, to, ze masz taka opinie o Polkach, no to przykre, nie wiem tylko z jakimi Polkami sie zadawales, jaki poziom soba reprezentowaly.
Zdziwilbys sie jak duzo wspolnego ma kultura hinduska z Polska> przykladowo w ich kulturze, nie ma randkowania i seksu przed slubem, jak juz spotykac sie z chlopakiem, to musi byc slub (czyli podobnie jak w religii katolickiej nie powinno byc seksu przed slubem). To , ze np. zyja pokoleniami w domu, z mamami, dziadkami itp, to tez Poslke przypomina. Pracowalam w UK, i dalej pracuje z osobami o roznych wyznaniach, pochadzacych z roznych kultur, i szczerze dziekuje za to ze jest mi dane poznac te kultury, bo wtedy jestem w stanie te osoby lepiej zrozumiec, tym samym zrozumiec niektore ich zachowania.

To, ze niektore Polki czy Europejki zachowuja sie, jak sie zachowuja, to niestety, potem sa negatywne opinie. Sa rozne przypadki, nie mozna wszytskiego generalizowac. Tak samo jak nie mozna generalizowac, ze wszyscy muzulmanie sa zli. Nie mozna tez zakladac, ze osoba o ciemniejszej karnacji jest od razu muzulmaninem.
Tak sobie mysle, ze musi Ci byc chyba trudno mieszkac w Southampton. I chyba musiales miec wiele odwagi przyjezdzajac tutaj, do miasta o tylu kulturach i wyznaniach, z meczetem, swiatyniami gurdwara i restauracjami hinduskimi. Gdzie twoim lekarzem moze byc muzulmanim a pracodawca hindusem.
Pozdrawiam serdecznie i zycze samych bialych chrzescijanskich pracodawcow, lekarzy i sklepikarzy:-)

Salam!

A :-)
---Wonderful girl. Either I'm going to kill her or I'm beginning to like her---
honeybunch
Nowicjusz

czw kwie 19, 2007 11:16 pm

napewno i aneczka i rem maja troche racji,ale po pierwsze z tym potepianiem polek ze mieszaja sie z innymi narodowosciami to wychodzi tylko od polskich mezczyzn,a po drugie to wiadomo ze jesli taka 18 przyjedzie tutaj spotka jakiegos cwaniaka to w jej wieku ta naiwnosc jest i bedzie ,taka dziewczyna nie zyje na swiecie za dlugo wiec nie wie bo i skad ale nauczy sie na wlasnych bledach,wiec nie mozna potepiac nikogo bo zycie ma sie jedno i kazdy powinien zyc jak uwaza , dla siebie a nie na pokaz dla ludzi.w kazdym narodzie sa i dobrzy i zli a wiadomo ze czy hindusi czy paki to jeszcze inna kultura wychowanie,ale czasami i wsrod nich mozna spotkac dobrego czlowieka.ciekawa jestem czy jest tu jakis facet -polak wsrod nas ,ktory ma kobiete innej narodowosci i ujawni sie :)
pozdrowienia dla wszystkich a szczegolnie pauli :wink:
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

sob kwie 21, 2007 11:18 pm

[quote="ANECZKA25"]pauli --> rasizm jest wynikiem ignorancji.
Ja tylko nie jestem pewna czy to rasizm w moim i np.rema wykonaniu. To nie jest akcja tylko REAKCJA. Zajecia z historii islamu odbylam kilka lat temu, byly to jedne z najciekawszych wykladow/cwiczen na studiach. Dzieje Indii myknelam dobrowolnie jako fakultatywne. To tyle o mojej ignorancji.
Ale pewnego dnia przyjechalam do Anglii i mialam okazje poznac przedstawicieli tychze. Kolezka z Afganistanu (kurs jezykowy) traktujacy wszystki kobiety z gory, zadufany upek(ze opuszcze jedna litere), o Angli, kraju , ktory go przyjal i zywil mowil, ze jest niemoralny; a u nich w Afganistanie to... Uch to jest najlagodniejszy przyklad.
Nie wydaje mi sie, ze muzulmanie szanuja kulture Zachodu a co za tym idzie nas. Dlatego smieszne sie wydaja wszelkie zabiegi majace na celu obrone biednych i pokrzywdzonych, bo oni krzywdzeni nie sa. Ja nie rzucam kamieniami bo ktos ma inny kolor skory. Ale nie mam obowiazku szanowac ludzi, ktorzy nie szanuja mnie.
Zuza
Nowicjusz

sob kwie 21, 2007 11:36 pm

Zgadzam sie w zupelnosci z poprzedniczka. Pracuje miedzy innym z jednym gosciem z Afganistanu. Jak przyjechalam do Soton, nasluchalam sie jego narzekan na rasizm w stosunku do Azjatow w tym miescie. Minelo pare miesiecy i mialam okazje poznac troche jego stosunek do innych kultur i mowie wam, jak dluzej z nim popracuje, to sama zostane jedna z czolowych rasistek, hehehehe.... (mam jednak nadzieje, ze moj "rasizm" ograniczy sie tylko do tego jednego przypadku). Pozdrawiam wszystkich "rasopodobnych".
honeybunch
Nowicjusz

wt maja 08, 2007 5:39 pm

ja mysle ze to nie chodzi o kolor skory tylko o czlowieka ja za nimi nie przepadam ,bo jak zadzwonie do banku to zawsze mi sie trafia indian i nic nie moge zalatwic ,bo oni nie sluchaja co sie do nich mowi,nawet siec zmienilam bo zawsze w serwisie byl indian i tez nie moglam dojsc do ladu z nimi ,ciezko sie z nimi komunikowac,i to nie tylko moja opinia ale duzo anglikow tez tak uwaza.
Awatar użytkownika
e-admin
Administrator

wt maja 08, 2007 10:09 pm

Honeybunch ja mam to samo :] oni rzeczywiscie sie nie sluchaja tylko narzucaja swoje zdanie. ok rozumie ze chca zarobic kase (tacy z BT) ale mowie takiemu nie, nie chce internetu chce tylko cos tam a ten po paru minutach znowu gadkę powtarza :!: Tez sie z nimi dogadac nie moge ... bloody sales persons ;)
Awatar użytkownika
hormon_so
Nowicjusz

pt maja 11, 2007 9:20 pm

tolerancja dla zwiazko w murzynami i hindusami owszem... ale to powinna byc statystycznie mniejszosc w stosunku do "normalnych" zwiazkow jak wsrod innych nacji europejskich.
Wiec dlaczego wiecej jest takich co wola ciemna skore wsrod polek??
Aha i dziewczyny co sadzicie o polakach co "spotykaja sie" glownie z ciemnymi nacjami ??
Tolerancja! - ale nie Utopia!
pozdrawiam Hormon
Awatar użytkownika
ANECZKA25
Administrator

pt maja 11, 2007 9:23 pm

hormon_so _>"ale to powinna byc statystycznie mniejszosc w stosunku do "normalnych" zwiazkow jak wsrod innych nacji europejskich" <---....moglbys jasniej.... i jeszcze bardzo prosze wytlumacz co to wg Ciebie "normalny" zwiazek:-)

Dziekuje,

Pozdrawiam,

A
---Wonderful girl. Either I'm going to kill her or I'm beginning to like her---
Awatar użytkownika
pauli
Zasłużony W Boju

pt maja 11, 2007 9:35 pm

A jest wiecej Polek co wola zwiazki z panami o ciemniejszej karnacji niz tych co wola (niech juz bedzie) bialych :?: :? :shock:
Wydaje mi sie, ze czesciowo dziewczyny wdaja sie w takie zwiazki bo czesciej spotykaja Hindusow, Murzynow itp, itd niz przedstawicieli innych nacji, no a ze chlopaki natarczywe to dziewczyny pomimo, ze bronia sie jak moga, to i tak kiedys trzeba ulec :oops:
Awatar użytkownika
e-admin
Administrator

sob maja 12, 2007 1:33 pm

Pauli zgadzam sie z tobą ... przeciez nikt nie jest ze stali .. po jakimś tam czasie sie ulega .... :cry: no fakt pozniej sie beczy ... takie zycie
Awatar użytkownika
hormon_so
Nowicjusz

sob maja 12, 2007 8:06 pm

Wyjasniam Aneczko wiec: slowo "normalny" specjalnie zaznaczylem dodatkowym cudzyslowiem dlatego ze mam na mysli zwiazek ludzi podobnych kulturowo, a taki zwiazek w wiekszosci spoleczenstw na swiecie uwazany jest za normalny. Wcale nie twierdze ze zwiazki kolorowe sa nienormalne, ale sa ogolnie w swiecie mniej popularne przez co mniej uznawane i akceptowane przez spoleczenstwo. Jezeli zaglebimy sie w temat naglego wzrostu popularnosci takich polaczen kultur to dojdziemy do wniosku ze staly sie one popularne na skale swiatowa w ostatnim stuleciu. Jest to rzecz nienaturalna i niestosowana poprzednio. Czas pokarze czy bylo to dobre. W kazdym razie konsumizm tak samo jak socjalizm upadnie kiedys. :) wiec nie bedzie mozna juz tak latwo podrozowac a tym samym zabierac zwiazku np. z portorykanczykiem.
A nikt mi nie wytlumaczy ze nie ma roznic miedzy mna a arabem. Sa oczywiste w wielu rzeczach. Ja je akceptuje u niego ale dlaczego mam je wprowadzac do swojego zycia? Skoro mi dobrze z mojimi cechami. Nic na sile kochana Anuleczko. pozdrowienia Hormon.
ODPOWIEDZ