szalom alejkum zapytanie do wieloletnich bywalcow sotona, mianowicei - jest dzies w soton miejsce dzie jest wyzej i moznaby poogladac cale to cos sie sie zowie sotonem? jakas gorka jakas wiezyczka, a moze nawet laweczka tam jest i da sie browara spic??:)bo co wyzej to lepiej:)
panorame Soton mozna podziwiac z niewielu miejsc z uwagi na uksztaltowanie terenu. Plasssssko. Ale polecam witts hill ktora znajduje sie na bitterne najlepsze miejsce jest na skrzyzowaniu ulic witts hill i avon rd. :) Nastepnie polecam widoki ktre roztaczaja sie z drogi z Bitterne na Woolston. Jest tam nawet maly park. :) Nastepnie widok z Itchen Bridge, oczywiscie trzeba przejsc sie na piechotke bo z samochodu nic nie widac bo barierki sa za wysokie, no chyba ze sie jezdzi takim samochodzikiem jak ja ;). Nastepnie polecam Hythe marina. To tak troche z dystansu i z poziomu wody ale tez bardzo milo i romantycznie. I samochodem tam mozna dojechac nad sama wode. :) Nawet jak wam sie akumulator wyczerpie o 4 w nocy stojac z dziewczyna a ona ma jutro do pracy na 9 to mozna podejsc do budki lifeguard i poprosic o JUMP-START. :) Wiem z wlasnych doswiadczen. ;) no i chyba tyle.
Dokladnie tak, to Nthumberland rd, mam nadzieje ze sie szybko stamtad wydostane, zaplace kazda cene...
tak naprawde to zycie na ciapatowie nie jest takie zle, polskie sklepy z polskimi produktami, ciapate sklepy z pl produktami, wcale nie tak niebespiecznie jak w teorii, tyle ze z parkingiem czasem kicha...
briliant,
ktos tu sie duzo nachodzil i poznal zakatkow naszego miasteczka, rano wrzuce cos trudniejszego, a moze ktos jesce sie dolaczy do zabawy, bo ja juz nie wiem co jest trude a co nie ;)